Η ΑΕΚ υπέταξε (2-3) την Μπράιτον μέσα στην Αγγλία και έγραψε ιστορία

Επική νίκη!

Μία ΑΕΚ βγαλμένη από τα καλύτερά της χρόνια! Οι «κιτρινόμαυροι», με μαγική εμφάνιση, επιβλήθηκαν (2-3) εκτός έδρας της Μπράιτον, αρχίζοντας πανηγυρικά την πορεία τους στη φετινή διαδικασία των ομίλων του Europa League! Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε (το νικητήριο τέρμα) ήταν οι σκόρερ της αρμάδας του Αλμέιδα, με δύο πέναλτι ισοφάρισαν προσωρινά οι «γλάροι»…

Η «Ενωση» είχε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας κεφάλι με 1-2. Στο 11′ ήρθε το 0-1 με μαγικό γκολ-κεφαλιά από τον Σιντιμπέ έπειτα από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, μπροστά στο πέταλο που είχαν κατακλύσει οι οπαδοί της ΑΕΚ! Στο 27′, μέσω VAR, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε να ξαναδεί τη φάση για επαφή του Χατζισαφί με τον Πέδρο. Το πέναλτι δόθηκε και η Μπράιτον ισοφάρισε στο 30′ σε 1-1, με την εκτέλεση του Πέδρο. Η «Ενωση» αντέδρασε και στο 40′, έπειτα από μπαλιά του Χατζισαφί, ο Γκατσίνοβιτς με προβολή σημείωσε το 1-2 μπροστά από τους εκστασιασμένους φίλους του «Δικεφάλου».

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε μια άτυχη και σοκαριστική στιγμή για την ΑΕΚ, με τον τραυματισμό του Χατζισαφί στο 53′. Με τον Ιρανό να αντικαθίσταται στη συνέχεια, καθώς είχε χτυπήσει σε σημείο του κεφαλιού και του αυχένα έπειτα από σύγκρουση με τον Βαν Χέκε. Το βροχερό ΑΜΕΧ Stadium πάγωσε, με τον άσο της ΑΕΚ εμφανώς ζαλισμένο (και με μερική απώλεια μνήμης για λίγα λεπτά) να περνά εκτός τερέν με φορείο, φορώντας κολάρο και καταχειροκροτούμενος.

Στο 65′ οι Αγγλοι κέρδισαν ξανά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Πέδρο. Οι γηπεδούχοι, με το εύστοχο χτύπημα ξανά του Πέδρο, ισοφάρισαν σε 2-2 στο 67′. Στο 83′ η σέντρα του Αμραμπατ βρήκε τον Ελίασον και η συνεργασία με τελικό αποδέκτη τον Πόνσε οδήγησε στο θριαμβευτικό 2-3 για την «Ενωση», που είδε τον Στάνκοβιτς να κατεβάζει τα ρολά σε αρκετές στιγμές! Στο άλλο ματς του 2ου Ομίλου, Αγιαξ – Μαρσέιγ 3-3.

Διαιτητής: Κρίστο Τόβερ (Εσθονία).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι): Στιλ, Ιγκορ, Μίλνερ (55′ Λάμπτεϊ), Μαρτς, Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ), Γκίλμουρ (86′ Μπουονανότε), Γκρος, Μιτόμα (86′ Αντινγκρά), Χέκε, Εστουπινιάν, Φάτι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Χατζισαφί (λ. τρ. 56′ Μοχαμάντι), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Γκατσίνοβιτς), Αμραμπατ, Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Γκαρσία (68′ Πόνσε).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα