Πρακτικές συμβουλές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας από τον 4 φορές νικητή Νίκο Πολιά

Την Κυριακή το κορυφαίο αθλητικό γεγονός με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ

Ήταν λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου του 1993. Ο κόσμος στο Παναθηναϊκό Στάδιο λιγοστός, όμως, το ενδιαφέρον για τον πρώτο νικητή του 13ου Μαραθωνίου της Αθήνας μεγάλο.

Ο Νίκος Πολιάς μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο κι έκανε την πρώτη του γνωριμία με όσους δεν τον ήξεραν. Έκανε την εμφάνιση που έμελλε τα επόμενα χρόνια να γίνει οδηγός μιας σπουδαίας καριέρας. Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και επιδόσεις που μέχρι σήμερα ξεχωρίζουν, είναι στο παλμαρέ ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων στην κλασσική διαδρομή.

Από εκείνο το πρωινό του 1993 μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί οκτώ φορές στα 42.195 μέτρα και τις τέσσερις από αυτές έφτασε πρώτος στον τερματισμό, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Λίγες μέρες πριν τον εφετινό, επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο, που διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον ΣΕΓΑΣ, με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, ο Νίκος Πολιάς είναι ο πλέον κατάλληλος για να δώσει πρακτικές συμβουλές στους δρομείς για το πώς θα διανύσουν επιτυχώς την κλασσική διαδρομή.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΕΓΑΣ:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα