H AEK είχε τις ευκαιρίες, αλλά η ποιοτική Μαρσέιγ κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στην «Opap Arena»

Μαγική εικόνα

Κλότσησε την ευκαιρία η ΑΕΚ. Η «Ενωση» ηττήθηκε (0-2) από τη Μαρσέιγ στην «Opap Arena» για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά σίγουρα μπορούσε και δικαιούνταν κάτι καλύτερο, έχοντας ανά διαστήματα κλείσει τους φιλοξενουμένους στα καρέ τους, ειδικά προς το φινάλε, όταν και δέχτηκε πια σε αντεπίθεση και δεύτερο τέρμα.

Οι Γάλλοι έχουν πλέον 8 βαθμούς και η ΑΕΚ έμεινε στους 4. Η Μπράιτον (0-2 επί του Αγιαξ) έχει 7 βαθμούς και ο «Αίαντας» 2 στον 2ο Ομιλο. Ματς με έντονο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Λιβάι να απειλεί στο 13′ και τη Μαρσέιγ να έχει τη δική της καλή στιγμή στο 16′ με σουτ του Κοντογκμπιά. Στο 25′, μια στιγμή αδράνειας στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή αρκούσε για τη ζημιά: ο Μπεμπά σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, εκμεταλλευόμενος το κενό και την ολιγωρία της ΑΕΚ. Δυνατές μονομαχίες υψηλό τέμπο συνέθεσαν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βίντα να αγγίζει το γκολ με κεφαλιά λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 51′ η κεφαλιά εξ επαφής του Λιβάι σταμάτησε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ, με τον «Δικέφαλο» να ανεβάζει στροφές ψάχνοντας την ισοφάριση. Και την έψαξε και μέσω Γκατσίνοβιτς στο 55′, με το σουτ του να σταματά και πάλι στον Λόπεθ. Στο 63′ ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να πει «όχι» στην προβολή του Βιτίνια, o oποίος είχε και δοκάρι στο 80′. Το ματς ολοκληρώθηκε με το 0-2, ύστερα από αντεπίθεση των Γάλλων (σκόρερ στο 93′ ο Σαρ από κοντά) και παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ της ΑΕΚ.

Πριν από το ματς οι (αδελφοποιημένοι) οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν με κοινή βροντερή πορεία στο γήπεδο, ενώ ο γκολκίπερ Λόπεθ άφησε λουλούδια στο πέταλο όπου δεσπόζει η μορφή του αδικοχαμένου οπαδού Μιχάλη Κατσουρή. Στην «Opap Arena», εξάλλου, υψώθηκαν και εντυπωσιακά πανό και κορεό.

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (64′ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Αμραμπατ (76′ Ελίασον), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63′ Πόνσε).

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κλος (90’+ Ναντίρ), Κοντογκμπιά, Βερετού, Αρίτ (90’+ Σόγλο), Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Κορέα (60′ Σαρ), Βιτίνια.


«Κρύα» ήττα για τον Ολυμπιακό, 1-0 από τη Γουέστ Χαμ

«Κρύα» ήττα με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο γνώρισε ο Ολυμπιακός, πληρώνοντας μια στιγμή αδράνειας, για την 4η αγωνιστική του 1ου Oμίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Με τα «σφυριά» στους 9 βαθμούς, όσους μετρά και η Φράιμπουργκ, «χάνεται» το τρένο της πρόκρισης για τους «ερυθρολεύκους», που με 4 βαθμούς έναντι 1 της Τόπολα παραμένουν σε θέση ισχύος για την 3η θέση.

  • Από τον Χάρη Δαντση

Πιστός στο πλάνο που του έφερε τη νίκη επί των «σφυριών» στο Φάληρο, αλλά δεν απέδωσε στο καταστροφικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρέμεινε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, διατηρώντας την τριάδα στα χαφ και ξεκινώντας Ορτέγκα, Γιόβετιτς αντί των Κίνι, Ελ Κααμπί. Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μόγες διαφοροποίησε κατά τα 6/11 το αρχικό σχήμα σε σχέση με τη συνάντηση προ δύο εβδομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στα «σφυριά» να κάνουν το παιχνίδι τους, καθώς ήταν συμπαγείς, απέφυγαν τα μεγάλα λάθη και είχαν σιγουριά στις μεταβιβάσεις τους (78% επιτυχία), δίχως όμως να έχουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν πιο απειλητικοί, έχοντας κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μπενράχμα (στο 13′ και το 32′ του είπε «όχι» ο Πασχαλάκης), ενώ απείλησε και ο Αγκέρντ με κεφαλιές από στατικές φάσεις (13′, 34′).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρτίνεθ ναι μεν δεν απειλούσαν, όμως δεν είχαν και ιδιαίτερα προβλήματα στα μετόπισθεν. Οσο περνούσε η ώρα τα «σφυριά» έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να «σπάσουν» την «ερυθρόλευκη» άμυνα με εξαιρετική μπαλιά του Γουόρντ-Πράους, βγάζοντας τετ α τετ τον Πακετά, που καλυπτόταν από τον Ορτέγκα (δεν τραβήχτηκε για να τον βγάλει οσφάιντ), ανοίγοντας το σκορ για τη Γουέστ Χαμ στο 73′. Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε με κεφαλιά ο Καμαρά, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στο δοκάρι στο 86′, ενώ απείλησε και ο Ροντινέι στο 88′. Στο άλλο ματς του ομίλου: Φράιμπουργκ – Μπάτσκα Τόπολα 5-0.

Η βαθμολογία: Γουέστ Χαμ 9, Φράιμπουργκ 9, Ολυμπιακός 4, Μπάτσκα Τόπολα 1
Την επόμενη αγωνιστική (30/11): Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός, Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρντ, Εμερσον, Μπενράχμα (84′ Κορνέ), Γουόρντ-Πράους, Αλβαρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους (90′ Μουμπάμα), Μπόουεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Εσε (90′ Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Ποντένσε (76′ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί).

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα