Πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κατέθεσαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρης

Κόκκινη κάρτα!

Οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου βγάζουν κόκκινη κάρτα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρης, η οποία θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση μομφής απαιτείται η πλειοψηφία των μελών, δηλαδή να συμφωνήσουν τουλάχιστον οκτώ. Αν περάσει η πρόταση μομφής, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χάνει και τη θέση του αντιπροέδρου στην ΕΠΟ, την οποία κατέχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Λίγκας.

Θυμίζουμε πως στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι, μεταξύ άλλων, ο «ορισμός αναβληθέντων αγώνων 14ης αγωνιστικής, τροποποίηση ορισμού αγώνων 15ης και 16ης αγωνιστικής, ορισμός αγώνων 17ης και 18ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου και τροποποίηση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του τελευταίου μετά την από 7/12 ανακοίνωση της ΚΕΔ / ΕΠΟ. Τοποθέτηση του Συνεταιρισμού επί των πρόσφατων γεγονότων στον χώρο της διαιτησίας, αλλά και της «άμεσης διακοπής της συνεργασίας του Συνεταιρισμού με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ», έπειτα από αίτημα 11 ΠΑΕ.

Για το καυτό θέμα της διαιτησίας τοποθετήθηκε ο διεθνής ρέφερι Βαγγέλης Μανούχος, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. «Τα μέτρα είναι ένα πρώτο βήμα, δεν είναι πανάκεια. Οι μεγάλες ομάδες να κάνουν συμφωνία κυρίων. Να σταματήσουν οι δηλώσεις μέσω αφαίρεσης βαθμών ή ποινής κεκλεισμένων των θυρών. Το θέμα είναι αυτά που συμβαίνουν εκτός των γηπέδων και όχι τόσο εντός των γηπέδων. Υπάρχουν κάποια sites που είναι φανατικά και μιλούν για τη διαιτησία. Εκεί νιώθουμε απροστάτευτοι. Αυτή τη στιγμή το σύνολο των διαιτητών δεν είναι θετικό για να παίξουν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αν δεν νιώσουμε ασφαλείς, δεν πρόκειται να γυρίσουμε. Πολλοί οπαδοί εξαγριώνονται από τις ανακοινώσεις των ομάδων και μπορεί να μας επιτεθούν στον δρόμο. Να πέσουν οι τόνοι ζητάμε. Πρέπει να υπάρξει καλύτερη εκπαίδευση και στους δημοσιογράφους. Οι γραμμές του οφσάιντ δεν μπορεί να μπαίνουν στραβά. Το ότι ανοίγουν οφείλεται στο ότι ο φακός είναι καμπυλωτός».

Αναφερόμενος στην αποβολή του Αραό στον αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός, είπε: «Εκανα κι εγώ σοβαρό λάθος, ήταν η αποβολή παίκτη του Παναθηναϊκού ενώ δεν υπήρχε επαφή, αλλά από το σημείο που βρισκόμουν νόμισα ότι υπήρξε επαφή».


Για «απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια» λέει ο Ερασιτέχνης

Θέση για όσα θλιβερά έγιναν στο «Μελίνα Μερκούρη» πήρε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του πειραϊκού συλλόγου Δημήτρης Νάκος δήλωσε αρχικά την «αμέριστη συμπαράστασή μας σαν Ολυμπιακός στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά».

Στη συνέχεια επέμεινε πως «τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδό μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ 50 μπαχαλάκηδες, αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και οι περισσότεροι από αυτούς τράπηκαν σε φυγή. Αν κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο, εμείς σαν Ερασιτέχνης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Στο 2ο σετ, χωρίς να γίνεται τίποτα, η Αστυνομία έκανε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ».

Πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, έχει ξεκινήσει η λογική του παραλόγου, καταλύεται κάθε έννοια της δημοκρατίας, ερχόμαστε σε άλλες εποχές. Ενα γήπεδο περικυκλώθηκε από την Αστυνομία, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών. Επειτα από 1-2 ώρες δόθηκε εντολή να φύγουν τα γυναικόπαιδα και τα παιδιά μέχρι 14-15 ετών, χωρίς να καταλαβαίνουμε αυτόν τον διαχωρισμό. Μία συγγνώμη από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει. Δεν μιλάμε για προσαγωγή, μια προσαγωγή έχει διάρκεια 3-4 ώρες. Εδώ μιλάμε για μια διάρκεια 30 ωρών, για μία απαγωγή, ομηρία, βασανιστήρια. Καλούμε τα παιδιά που συνελήφθησαν και τους πατεράδες τους να μας ενημερώσουν για τον βασανισμό που υπέστησαν από τους αστυνομικούς. Θα κάνουμε αγωγές και αναφορές για τον βασανισμό των αθώων ανθρώπων».

Κλείνοντας για τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, ο κ. Νάκος υποστήριξε πως «ψέμα ασύστολο ότι από την προσαγωγή συνελήφθη ο δράστης. Εμειναν ελεύθεροι όλοι εκτός από έναν Γεωργιανό για μία απόφαση που εκκρεμούσε εις βάρος του. Αρα και αυτός που λένε ότι συνέλαβαν από αυτή τη διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος. Μετά από δύο ημέρες έγιναν και άλλες προσαγωγές, μαζέψανε στοιχεία, πήραν κάποιες πληροφορίες και μετά από δύο ημέρες βρέθηκε ο δράστης. Μη μας κουνάνε το χέρι ότι από αυτή την επιχείρηση, αυτό το φιάσκο, βρέθηκε ο δράστης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα