Με κορυφαίο τον Ράιτ ο Ολυμπιακός επικράτησε με 71-65 του Παναθηναϊκού, «ντουμπλάροντας» τις νίκες του στην Ευρωλίγκα

Κόκκινος θρίαμβος!

Ολα τού πήγαν… Ράιτ. Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» (71-65) με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ντουμπλάροντας τις νίκες στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας τους «πράσινους» στο 18-11 και πλεονεκτώντας στην ισοβαθμία!

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Ολα αυτά στον δρόμο για μία θέση στην 4άδα και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ στον δρόμο για το Βερολίνο! Κορυφαίος ο Ράιτ, ο παίκτης-αποκάλυψη που έφερε ο Μπαρτζώκας για να δέσει τη φροντ λάιν. Πολλά λάθη και αστοχία για τον Παναθηναϊκό, που επιθετικά πήρε λύσεις από Ναν και Μήτογλου, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-9 και ακολούθως 7-17 στα πρώτα νευρικά, και για τις δύο ομάδες, λεπτά. Ο Μήτογλου και ο Γκραντ έδιναν λύσεις στους φιλοξενουμένους, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε μέσω Φαλ να χτυπήσει από τη φροντ λάιν έχοντας φθείρει τον Μπαλτσερόφσκι, με τον Κάνααν να ψάχνει το καλό του χέρι. Ο Λεσόρ ανέλαβε δράση στη φροντ λάιν των «πρασίνων», ο Ράιτ το ίδιο ακριβώς για τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες, αφού πλησίασαν (25-26), έφεραν το ματς στα ίσα. Με το σκορ στο 33-33 στο ημίχρονο όλα έδειχναν και έτσι ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έψαχναν λύσεις από βασικά ατού, όπως οι Κάνααν, Πίτερς, Γκριγκόνις και Ναν. Ο Πίτερς πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό για το 39-33, με τον Παναθηναϊκό των πολλών λαθών να μένει για ώρα χωρίς σκορ.

Ο Σλούκας ήταν εκτός ρυθμού, ο Παπανικολάου έγραψε το 45-35 στο 26′, με τον Ολυμπιακό να εξαργυρώνει την καλή του άμυνα, έχοντας το μομέντουμ (47-36, 28′). Ο Ναν έδωσε επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό, που επέστρεψε και μείωσε (48-47) διανύοντας πια την τέταρτη περίοδο με πολύ χαμηλή συγκομιδή για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν εκ νέου την απόσταση (54-49, 34′), με τον πρωταγωνιστή Ράιτ να έχει μία φάση χάιλαϊτ με κάρφωμα μπροστά στον Λεσόρ για το 57-52 (35′). Στην τελική ευθεία με το 65-59 ο Ολυμπιακός κρατούσε την τύχη στα χέρια του, σφραγίζοντας τη νίκη. Ο Γκος και ο Γουόκαπ παρά τα προβλήματα τραυματισμών τους κράτησαν όρθιο οργανωτικά και δημιουργικά τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει ελλείψει και Αντετοκούνμπο την απουσία ψηλού πίσω από τον Λεσόρ, ικανού να καλύψει τα κενά.

Δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4, Γκος 7 (1), Ράιτ 19, Κάνααν 3 (1), Λονγκ, Φαλ 5, Παπανικολάου 9 (2), Μπραζντέικις 3 (1), Πίτερς 11 (1), Πετρούσεφ 4, ΜακΚίσικ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 7 (1), Παπαπέτρου 2, Γκραντ 8, Ναν 17 (4), Λεσόρ 11, Γκριγκόνις 7 (2), Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 11 (2).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα