Οι μονομάχοι της Αραβίας

Ο Αταμάν μίλησε ανοιχτά για κατάκτηση της κούπας από τον Παναθηναϊκό – O Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός πήγε στα ΗΑΕ για το τρόπαιο

Πίστη για την κούπα και έτοιμος να υψώσει τις γροθιές του ο Εργκίν Αταμάν! Ο κόουτς του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των ομάδων που συμμετέχουν στο Final-4 ότι είναι βέβαιος για το back to back.

  • Αποστολή στο Αμπού Ντάμπι Γιώργος Σηφάκης

«Η Ευρωλίγκα κάθε χρόνο σε αυτά τα 25 χρόνια μεγαλώνει, τώρα ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από το ΝΒΑ. Πολύς κόσμος βλέπει περισσότερη Ευρωλίγκα, παρά ΝΒΑ στην Ευρώπη. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αυτή τη στιγμή εστιάζω στο Final-4» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν με νοιάζει τόσο πολύ ακόμα ένα back to back ως έννοια. Είμαι περήφανος που είμαι σε ένα ακόμη Final-4. Είμαστε εδώ απλώς για να υπερασπιστούμε τον τίτλο που πήραμε πέρσι. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι έγινε παλιά. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να παλέψει στο γήπεδο, να κερδίσει και είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε ξανά τον τίτλο». Στη συνέχεια ο Τούρκος κόουτς του «Τριφυλλιού» διευκρίνισε: «Ο προπονητής έχει τη διαχείριση, αλλά οι παίκτες κρίνουν τα παιχνίδια. Εχω πίστη στους παίκτες μου, τους δίνω την ευθύνη και την ελευθερία να παίζουν κι εγώ διαχειρίζομαι το παιχνίδι τους». Οσο για έναν πιθανό τελικό με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Εχουμε παίξει πολλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, δεν σκέφτομαι κανέναν τελικό με τον Ολυμπιακό. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τη Φενέρ, που είναι πολύ καλή ομάδα. Αν παίξουμε με τον Ολυμπιακό, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Εχουμε παίξει πολλούς τελικούς, άλλους τους κερδίσαμε, άλλους όχι».

Ναν: «Δεν αισθάνομαι πίεση»

Από την πλευρά του, ο σούπερ σταρ του «Τριφυλλιού», Κέντρικ Ναν, που έκλεψε τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές του επιλογές, σχολίασε τον ημιτελικό με τη Φενέρ: «Δεν έχω έξτρα πίεση, δεν πιστεύω στην πίεση. Αφήνω τη δουλειά μου να μιλάει. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα». Οσο για τις επιδόσεις του, ο Αμερικανός έστειλε… μήνυμα: «Πιστεύω πως θα δείτε τον πραγματικό MVP Ναν στο Final-4. Η συγκέντρωση και η φιλοδοξία είναι σημαντικά στοιχεία».

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν τελικά παρέμεινε στον Παναθηναϊκό λόγω του περσινού 7ου αστεριού, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να μείνω ότι πήραμε την Ευρωλίγκα. Εδώ είμαστε μερικές μέρες, γνωρίζω καλά τη Μέση Ανατολή, έχω ξαναέρθει και νιώθω άνετα». Ο Ναν κέρδισε τις περισσότερες ψήφους για τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε τη μεγάλη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ, καρφώνοντας όπως στο Βερολίνο τον περασμένο Μάιο. Για την κίνησή του αυτή κι έπειτα από τη διενέργεια ψηφοφορίας, διακρίθηκε και παρέλαβε το βραβείο της magic moment στο Αμπού Ντάμπι.


«Να το πάρει ο καλύτερος» το μήνυμα του Γιασικεβίτσιους

Κόντρα στην παλιά του αγάπη. Εναν πολύ διαφορετικό ημιτελικό Ευρωλίγκας, όσον αφορά τη δική του ομάδα, ελπίζει να δει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ματς της Φενερμπαχτσέ με τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον σε σχέση με πέρσι. «Ελπίζω να είναι πολλά διαφορετικά σε σχέση με τον περσινό ημιτελικό. Να αρχίσουμε τον αγώνα σωστά, να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα και σίγουρα θα μας βοηθήσει πως έχουμε κρατήσει την ομάδα στο μεγαλύτερο κομμάτι της ίδια. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Οποιος είναι καλύτερος θα κερδίσει» επισήμανε ο κόουτς της Φενέρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις εκ μέρους ων παικτών ρωτήθηκε πότε κατάλαβε ότι η Φενέρ είναι φέτος ομάδα για Final-4: «Ηταν ένα ματς με τη Γιάλοβα για το πρωτάθλημα. Είχαμε παίξει άθλια για 39 λεπτά, αλλά σώσαμε την παρτίδα και την κερδίσαμε στην παράταση. Μέσα στη σεζόν δοκιμάστηκε ο χαρακτήρας μας κι αυτό σε χτίζει για να είσαι έτοιμος όταν έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία ότι φτάσαμε με 3-0 στο Final-4» τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ. «Η ομάδα είχε αρκετά θέματα τραυματισμών, ο Γουίλμπεκιν τραυματίστηκε νωρίς και έπρεπε να ανασυνταχθούμε. Τον Δεκέμβριο τα πράγματα δεν έδειχναν καλά, αλλά το αισιόδοξο αίσθημα που είχε από την αρχή της περιόδου άρχισε να μετουσιώνεται από τον Ιανουάριο» πρόσθεσε.


Σπανούλης: «Πιο δύσκολο για τα παιδιά μου, όχι για μένα»

Ο Βασίλης Σπανούλης με τη Μονακό αντιμετωπίζει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό σε ένα ιδιαίτερο ματς. Ο ίδιος έδωσε μία από τις πιο ξεχωριστές απαντήσεις στο πάνελ όπου βρέθηκε με τους υπόλοιπους διεκδικητές της κούπας: «Η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό είναι αδιαπραγμάτευτη και παντοτινή. Ομως για 40 λεπτά δεν υπάρχει συναίσθημα. Το πιο δύσκολο θα είναι για τα παιδιά μου, που είναι Ολυμπιακοί, αλλά είναι και με τον μπαμπά τους. Για μένα είναι πάντα ωραίο να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Πιο σημαντικό είναι το ταξίδι για να φτάσεις εδώ, πολλά πράγματα ενώνουν μια ομάδα. Για μένα δεν υπάρχει πίεση, απολαμβάνεις το μπάσκετ. Δεν σταματά η ζωή σε έναν ημιτελικό. Το μπάσκετ έχει πολλές ήττες και λίγες νίκες, αλλά αυτές οι νίκες είναι μεγάλες και όλη σου τη ζωή παλεύεις γι’ αυτές».

Ο Μάικ Τζέιμς, ο άνθρωπος που μπορεί να πάρει οποιοδήποτε ματς μόνος του και στον οποίο ποντάρει η Μονακό σε ακόμα μία προσπάθεια σε Final-4, είπε: «Η παρουσία του κόουτς Σπανούλη είναι σημαντική για εμάς. Είμαστε εδώ και θέλουμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Ηρθα στη Μονακό, μια ομάδα που ήταν φαβορί για τις τελευταίες θέσεις και έχει πάει σε δύο Final-4 την τελευταία τριετία. Ελπίζουμε να το κατακτήσουμε κάποια στιγμή. Θα το δούμε».


Οι legends έδωσαν το στίγμα της διοργάνωσης

Ο θρυλικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δίνοντας το «παρών» στο πάνελ για την 25ετία της Euroleague, σχολίασε επί παντός επιστητού. «Η διοργάνωση έχει αλλάξει. Παλιά είχαμε λιγότερα παιχνίδια και περισσότερες προπονήσεις, τώρα έχουμε περισσότερα παιχνίδια. Eξαρτάται από την ποιότητα που έχεις στην ομάδα σου. Αυτό που είναι κοινό σε όλες τις ομάδες είναι η φιλοδοξία. Οταν έχεις κόσμο δίπλα σου όλα είναι εφικτά. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή. Για κάποιον λόγο το ΝΒΑ θέλει να έρθει εδώ. Πρέπει να προστατεύσουμε το μπάσκετ στην Ευρώπη, εδώ παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ». Να τονιστεί πως μετά το Final-4, Ευρωλίγκα, FIBA και ΝΒΑ θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Ο νυν ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας και εμβληματικός παίκτης (Ρεάλ, ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα) Ντέγιαν Μποντιρόγκα τόνισε: «Η εμπειρία μου με δίδαξε τι κάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεχωριστό: η ένταση σε κάθε παιχνίδι, τα μεγάλα κλαμπ και η κουλτούρα των φιλάθλων. Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να εξελιχθούμε. Το ότι είμαστε στο Aμπού Ντάμπι είναι ένα παράδειγμα». Εχοντας το back to back με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2013, ο Κάιλ Χάινς είπε: «Η διαχείριση των συναισθημάτων μέσα στη σεζόν είναι πολύ σημαντική. Επρεπε σε όλες τις ομάδες μου να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές και να μείνουμε ενωμένοι». Στο επίπεδο δυσκολίας της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε ο Νάντο Ντε Κολό. «Είναι δύσκολο να φτάσεις σε ένα Final-4. Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος» επεσήμανε ο Γάλλος άσος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img