Αισιόδοξη η Εθνική για το ματς με τη Σκοτία

Με πίστη στη Γλασκόβη!

Με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία αναχώρησε χθες -με μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω κακοκαιρίας- η Εθνική Ελλάδας για τη Γλασκόβη, εκεί όπου αύριο (21.45) θα αντιμετωπίσει τη Σκοτία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Το κλίμα στο εσωτερικό της «γαλανόλευκης» είναι εξαιρετικό και υπάρχει πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, που είναι άκρως απαραίτητο. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της Γκενκ ταλαιπωρήθηκε από ίωση, όμως έδειξε βελτίωση και αποφασίστηκε να ενσωματωθεί στην αποστολή (με πτήση από το Βέλγιο). Σήμερα θα φανεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί βασικός ή ως βοήθεια από τον πάγκο. Θυμίζουμε πως ο 17χρονος ήταν από τους διακριθέντες στο μεγάλο «διπλό» της Εθνικής του περασμένου Μαρτίου στο «Χάμπντεν Παρκ» για το Nations League, ταλαιπωρώντας τους Σκοτσέζους.

«Δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και των δύο ομάδων.  Ομως είναι σημαντικό το παιχνίδι κόντρα στους Σκοτσέζους, πρέπει να είμαστε το ίδιο καλοί, να έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Γλασκόβης, ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης για την επόμενη φάση των προκριματικών» τόνισε σχετικά με το ματς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Εσπεν Εσκας. Ο Νορβηγός ανήκει στην ελίτ κατηγορία της UEFA και θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιαν Ερικ Ενγκαν και Ισαακ Ελίας Μπασέβκιν. Τέταρτος θα είναι ο Μοχαμάντ Ουσμάν Ασλάμ, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Ολλανδός Πολ Φαν Μπέκελ και ο Νορβηγός Κρίστοφερ Χάγκενες. Θυμίζουμε πως Δανία και Σκοτία μετρούν από 4 βαθμούς, ενώ η Εθνική έχει 3 και η Λευκορωσία παραμένει στο «μηδέν» ύστερα από δύο αγώνες. Την επόμενη αγωνιστική (12/10) η Ελλάδα θα παίξει με τη Δανία στην Κοπεγχάγη.











spot_img

Ροή ειδήσεων

spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ