Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Λεβαδειακό και έδειξε ότι αυτήν την εποχή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, αλλά το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι παραμένει επικεφαλής, αλλά ότι το πετυχαίνει με τρόπο που δείχνει συνοχή, πνευματική ανθεκτικότητα και αγωνιστική ταυτότητα που δεν αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο ή τις συνθήκες.
- Σχολιάζει o Γιώργος Σηφάκης
Η ΑΕΚ του Νίκολιτς διαθέτει ένα τεράστιο προσόν: Σοβαρότητα! Χτίζει τα παιχνίδια της μεθοδικά, επιλέγει πότε θα επιτεθεί μαζικά και πότε θα ρίξει τον παλμό, γεμίζει τον άξονα με παίκτες που ξέρουν να διαβάζουν φάσεις και να πατούν περιοχή την κατάλληλη στιγμή. Σε κάθε ματς έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά και παίκτες με προσωπικότητα που ξεχωρίζουν.
Αρχικά, ο Πέτρος Μάνταλος δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιριστής σε καλή κατάσταση, αλλά ο συνδετικός κρίκος που δίνει ρυθμό, που καθοδηγεί το σύνολο -όποτε παίζει-, που ξέρει πότε πρέπει να κρατήσει και πότε να ρισκάρει, επιβεβαιώνοντας ότι η εμπειρία δεν είναι στατιστικό αλλά επιρροή. Στη συνέχεια, ο Μάρτιν Γκεοργκίεβ, ο Βούλγαρος διεθνής αμυντικός, είχε να υπηρετήσει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στο χορτάρι από τον Νίκολιτς και τον ακολούθησε πιστά. Εμεινε χαμηλά στο χορτάρι και ουσιαστικά κράτησε ιδανικά τη θέση του.
Ολα, λοιπόν, τη συγκεκριμένη περίοδο λειτουργούν ιδανικά, αλλά η «Ενωση» έχει μακρύ δρόμο και για να φτάσει πρώτη στο τέρμα του δρόμου πρέπει να μείνει ταπεινή. Ο στόχος της είναι ξεκάθαρος: Τέσσερις νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα ματς, ώστε η ΑΕΚ να μπει στα playoffs με έστω και μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπου οι λεπτομέρειες καθορίζουν τα πάντα και τα ντέρμπι συχνά κρίνονται στο νήμα, κάθε βαθμός αποκτά διαφορετικό βάρος.
Είναι βασικό λοιπόν η «Ενωση» να καταφέρει να κλείσει την κανονική περίοδο με το απόλυτο. Αν το πετύχει, δεν θα έχει απλώς εξασφαλίσει ένα αριθμητικό αβαντάζ, αλλά θα έχει στείλει και ένα μήνυμα στους ανταγωνιστές της, ότι αντέχει στην πίεση και ότι ξέρει να διαχειρίζεται την ευκαιρία όταν της παρουσιάζεται.
ΥΓ.: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αγωνίζονται αύριο στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στην πραγματικότητα μόνο οι «πράσινοι» έχουν σοβαρές ελπίδες πρόκρισης. Η ομάδα του Λουτσέσκου κόντρα στη Θέλτα κυνηγάει ένα θαύμα και με τις τόσες απουσίες που έχει αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία του. Πρέπει να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη, και το παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν είναι η τεράστια ευκαιρία του.


