Πού (;;;) τους βρήκες, Κυριάκο!

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα 15 ονόματα που ανακοινώθηκαν δεν έχουν δεσμούς με  την παράταξη, ούτε καν ξεκάθαρο στίγμα!

Είναι ν’ απορεί κανείς ποιος επέλεξε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Τα πρώτα 15 «άφθαρτα» ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα -πέραν κάποιων εξαιρέσεων- ούτε δεσμούς έχουν με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ούτε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα διαθέτουν, ενώ ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν το αίσθημα της κοινωνίας και της βάσης της Ν.Δ.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που από τα μαθητικά χρόνια του στις παρελάσεις σήκωνε στο αναπηρικό του αμαξίδιο με περηφάνια την ελληνική σημαία, ή ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, τίθεται σοβαρό ζήτημα για το τι ακριβώς προσφέρουν άλλες «προσωπικότητες». Τι σήμα δίνουν, άραγε, στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους περιπτώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών, όπως η Ελένη Παναγιωταρέα, κόρη της Αννας Παναγιωταρέα, ή η πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Καλυψώ Γούλα; Πολύ περισσότερο τα ερωτήματα αυτά ισχύουν για τον «ποταμίσιο» Παύλο Ελευθεριάδη (διαβάστε αναλυτικά στη διπλανή σελίδα). Βεβαίως, οι μετεγγραφές από το Ποτάμι δεν σταματούν στον κ. Ελευθεριάδη, αλλά συμπεριλαμβάνουν τον επίσης συνυποψήφιό του στις ευρωεκλογές του 2014 και τις εκλογές του 2015 Αλέξανδρο Μαλλιά.

Αναλυτικά, οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής: Λευτέρης Βαρουξής (πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πύργου Ηλείας), Καλυψώ Γούλα (δικηγόρος), Κώστας Δέρβος (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Νίκος Δούκας (στέλεχος πολυεθνικών εταιριών, ιδρυτής της Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς), Παύλος Ελευθεριάδης (νομικός), Θοδωρής Καλαμπόκης (οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, στέλεχος ΟΝΝΕΔ), Γιώργος Σταύρος Κρεμλής (διευθυντής επί τιμή της Κομισιόν), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ψυχίατρος), Ελισάβετ Κυρίτση, (στέλεχος επιχειρήσεων Πληροφορικής), Αλέξανδρος Μαλλιάς (διπλωμάτης), Μιχαήλ Μασουράκης (επικεφαλής οικονομολόγος ΣΕΒ), Δημήτρης Μελάς (κτηνίατρος, στέλεχος της Ν.Δ.), Γιάννης Πάιδας (δάσκαλος), Ελένη Παναγιωταρέα (ΕΛΙΑΜΕΠ), Κλεοπάτρα Σαραντάκου – Βογιατζάκη (στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης).


Οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών και αυτός είναι, σύμφωνα με το Μοσχάτο, ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε -μιλώντας στην κοπή της πίτας της γραμματείας οργανωτικού- ότι οι 15 υποψήφιοι «συμβολίζουν τη δημιουργική ανανέωση» της Ν.Δ. και συστρατεύονται υπό τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Η Ν.Δ. δεν έχει στεγανά, είμαστε κόμμα αξιοκρατικό που επιβραβεύει την προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι επίσης οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, καθώς και οι νυν βουλευτές Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Ολη η Θεσσαλονίκη μιλούσε για τη Γούλα

Η ανακοίνωση του ονόματος της Καλυψώς Γούλα στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης της χθεσινής ημέρας στα πολιτικά -και όχι μόνο- «πηγαδάκια» της Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της, η ίδια αναφέρει πως πρόκειται για μια τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποδέχτηκε με χαρά. «Γνωρίζω πολύ καλά τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισής τους» υπογραμμίζει.

Ηταν η γυναίκα που προστάτευσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όταν δέχθηκε επίθεση στη σκιά του Λευκού Πύργου, αλλά και του γύρισε την πλάτη όταν αντιλήφθηκε τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονταν σε βάρος της, παραιτούμενη από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τη θέση της δημοτικής συμβούλου και της υποψήφιας δημάρχου με την παράταξη «Πρωτοβουλία». Η κυρία Γούλα είναι ένα πρόσωπο γνωστό στη Θεσσαλονίκη για τις δομές που δημιούργησε ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κατά της φτώχειας, που η κρίση και τα Μνημόνια εξόντωσαν προκάλεσαν.

Υποστήριξε στην πράξη τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ οι χειρισμοί της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είχαν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δικηγόρος στο επάγγελμα, η κυρία Γούλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια φίλων και ψηφοφόρων στα social media, αλλά και στελεχών της Ν.Δ. Για το Σκοπιανό είχε υποστηρίξει από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου πως η Μακεδονία είναι μία, ωστόσο είχε τονίσει ότι ο ρόλος του δήμου είναι να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες και πως η εξωτερική πολιτική είναι ζήτημα των κυβερνήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα