Μπουρούσαυρος!

Οταν η κούπα του κυπελλούχου Ελλάδας για το 2011 υψώθηκε στον ουρανό του Ελληνικού από τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο Γιάννης Μπουρούσης έζησε έντονα τη στιγμή. Αλλωστε είναι και αυτός μία από τις παλιοσειρές του Ολυμπιακού, διανύοντας τον πέμπτο του χρόνο στο Λιμάνι. Για τον Μπουρούση ο «Βασιλό» δεν είναι απλά συμπαίκτης. Είναι κάτι σαν αδερφός, είναι ο άνθρωπος που τον έψησε να μετακομίσει το 2006 στο ΣΕΦ. Ολα ξεκίνησαν το 2000. Προτού καν ενηλικιωθεί, ο «Μπουρού» αφήνει την πατρίδα του, την Καρδίτσα, τον Γ.Σ., το σπίτι του, την οικογένεια και τους φίλους του και… κατηφορίζει για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο «Μπουρούσαυρος», όπως τον αποκαλούν αρκετοί δικοί του άνθρωποι, λόγω του επιβλητικού παρουσιαστικού του (ύψος 2,13) έφυγε για την πρωτεύουσα με τις ευλογίες των γυμναστών του.Οι Κώστας Ναούμ, Κώστας Σερίφης και Σπύρος Παππάς αποτέλεσαν και οι τρεις τους μέντορές του. Εκείνοι τον έπεισαν στα σχολικά του χρόνια να πιάσει την πορτοκαλί μπάλα. Τα σωματικά του προσόντα ξεχώριζαν από τότε. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς με τον τότε συνεργάτη του Φώτη Κατσικάρη και έπειτα από παραίνεση του Γιώργου Αμερικάνου τον έφεραν στην ΑΕΚ. Ο «Ντούντα» με το που τον αντίκρισε στο ΟΑΚΑ τού είπε: «Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είδους βότανα βγάζει η Καρδίτσα; Εσείς εκεί στην Καρδίτσα είστε ψηλά παιδιά». Ο «μικρός» δεν ψάρωσε. Η πενταετία στην «Ενωση» έδωσε τα απαιτούμενα εφόδια στον Θεσσαλό σέντερ ώστε να κάνει τα μεγαλύτερα άλματα στη συνέχεια.

Το φινάλε της σεζόν 2005-06 τον βρίσκει, για λίγες εβδομάδες, στη Βαρκελόνη. Μέλλον στην ΑΕΚ δεν υπήρχε. Διατήρησε όμως άριστες σχέσεις με παλιούς συμπαίκτες και απόδειξη γι’ αυτό είναι πως πέρυσι βάφτισε τον γιο του Νίκου Χατζή και της Νίκης Κάρτσωνα.

Η θητεία του στη Μπαρτσελόνα, στο τέλος της σεζόν 2005-06, αποδείχτηκε βραχύβια, καθ’ όλα όμως απαραίτητη εμπειρία. Κι ας δήλωνε ο τότε νεαρός άσος πως «είμαι ΑΕΚάρα εγώ και ο ξάδερφός μου. Ολο το υπόλοιπο σόι είναι Παναθηναϊκοί»! Η μοίρα, και δη του επαγγελματία, τα φέρνει όλα τούμπα. Ο Μπουρούσης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και παίκτη που έχει πραγματικό δέσιμο με τους οπαδούς και τη φανέλα!

Με τους προπονητές του διαχρονικά είχε και κόντρες. Οπως κάθε δυνατή σχέση. Και με τον Ιβκοβιτς συνέβη αυτό φέτος, όταν τον Μάρτιο έμεινε εκτός ομάδας, αλλά και παλαιότερα με Γιαννάκη, Καζλάουσκας (με αμφότερους και στην Εθνική) και Γκέρσον. Η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης έχει περάσει μερικές άσχημες στιγμές με την υγεία του. Πάντως ένα καλό παστίτσιο από τα χέρια της μητέρας του μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο γιατρικό για τον ίδιο!

Οι έρωτες και το ΝΒΑ


Το καλοκαίρι του 2009 υπήρξε κομβικής σημασίας. Επειτα από σίριαλ υπέγραψε για 2+1 χρόνια νέο αρχοντικό συμβόλαιο (1.600.000 τον χρόνο) με τον Ολυμπιακό. Η οψιόν αναφέρει πως μπορεί ο Ολυμπιακός να τον αποδεσμεύσει με μικρή αποζημίωση ή ο ίδιος να εξαγοράσει (περίπου 1.000.000 ευρώ) το υπόλοιπο του συμβολαίου για χάρη του ΝΒΑ.

Ο Μπουρούσης ωστόσο δείχνει φέτος πολύ πιο ήρεμος από κάθε άλλη φορά. Αιτία γι’ αυτό, λένε οι στενοί του φίλοι, είναι ο έρωτας με τη Χριστίνα Ψωμιάδη, κόρη του Μάκη Ψωμιάδη. Ο Μπουρούσης διατηρεί σχέση μαζί της περίπου έξι μηνες και όλα στη ζωή του φαίνονται αλλαγμένα. Ισως να σκεφτεί πιο σοβαρά από ποτέ το ενδεχόμενο του γάμου, αν και πάντοτε δίπλα του υπήρχαν όμορφες γυναικείες παρουσίες και εξακολουθεί να του αρέσει η ωραία ζωή. Πριν από την τωρινή του σχέση διατηρούσε ολιγόμηνο δεσμό με μία άλλη κοπέλα, ενώ πρωτύτερα τα προσωπικά του σημαδεύτηκαν από τον τετραετή έρωτα με την ηθοποιό Χριστίνα Ράλλη.

Ο Μπουρούσης αποτελεί το μεγάλο πειραχτήρι της παρέας του και αυτό το έχουν καταλάβει για τα καλά παίκτες και αντίπαλοι. Μπορεί τη μία να τον πετύχετε για καφέ στη Γλυφάδα (δίπλα από το σπίτι του, στο Ελληνικό), μπορεί στο Ψυχικό (όπου μένει η σύντροφός του), στην Πάτρα (εθεάθη πρόσφατα), ακόμη και να τον δείτε χωρίς πινακίδες στον δρόμο. Οι αστυνομικοί τον θεώρησαν ύποπτο προ ημερών βλέποντας το πολυτελές τζιπ του (Cayenne) «γυμνό». Η παρεξήγηση λύθηκε λίγο αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας.

Τις ώρες που δεν υπνοβατεί (κατά δήλωση του Μιχάλη Κακιούζη), οι βόλτες αποτελούν για τον Μπουρούση πηγή έμπνευσης. Οταν έχει ελεύθερο χρόνο συνηθίζει είτε με τη συμβία του είτε με το ζεύγος Σπανούλη είτε με τα αδέρφια του Πέτρο και Θύμιο να παίρνουν τον αέρα τους…

«Καψούρα και στοίχημα του προέδρου»

Το καλοκαίρι του 2006 ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια ελληνοποίησης του δυναμικού του αναζήτησε τους κατάλληλους! Και ο Μπουρούσης ήταν ένας εξ αυτών. Για τον ίδιο έμελλε να είναι το καθοριστικό βήμα στην πορεία του, αφού δήλωνε τρισευτυχισμένος με την κατάληξη της υπόθεσης. Ο Παναθηναϊκός φερόταν να έχει βγάλει τα μαχαίρια με τον «αιώνιο» για χάρη του. Στην πραγματικότητα ο «Μπουρού» αποτελούσε -όπως μας είπε ο επί χρόνια μάνατζερ του Ολυμπιακού και νυν παράγοντας του Αμαρουσίου Σταύρος Ελληνιάδης- «τη μεγάλη καψούρα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και παράλληλα το μεγάλο του στοίχημα. Ηθελε διακαώς να τον φέρει στο Λιμάνι. Μιλάμε για το καλύτερο παιδί. Ο,τι έχει να σου πει, σου το λέει χύμα, δεν κρύβεται ποτέ και δεν είναι υποχθόνιος. Ανθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα και παικτάρας! Πρόκειται για άνθρωπο έξω καρδιά, ό,τι καλύτερο για μια παρέα και με ευθύ και ακέραιο χαρακτήρα, και ας παρεξηγείται από τους άλλους καμιά φορά. Και στον τελικό αδικήθηκε, καθώς θα έπρεπε αυτός να είναι ο MVP».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ – ΧΑΡΗΣ ΔΑΝΤΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα