«Στρατηγός» Παπουτσής!

Σε εξαγγελίες μέτρων που όχι απλά δεν αλληλοσυμπληρώνονται -όπως θα έπρεπε- αλλά έρχονται και σε μεταξύ τους σύγκρουση προχώρησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ενα από αυτά είναι η άμεση σάρωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από εκατοντάδες αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, χωρισμένων σε ομάδες κρούσης και εναλλασσόμενων σε διαδοχικές βάρδιες που θα συνεπικουρούνται ακόμα και από αστυνομικούς σκύλους, συλλαμβάνοντας οποιονδήποτε παράνομο και οτιδήποτε παράνομο. Αυτό που δεν ανακοίνωσε, ωστόσο, είναι το πού θα κρατούνται όλοι αυτοί μέχρι να δημιουργηθούν τα κέντρα συγκέντρωσης που προς το παρόν υπάρχουν μόνο στα χαρτιά!

Ενδεικτική είναι και η στιχομυθία μεταξύ του κ. Παπουτσή και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Οταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρώτησε τους επιτελείς του Σώματος πόσο χρόνο χρειάζονται για να «καθαρίσουν» το κέντρο, εκείνοι του απάντησαν: «Από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες, αλλά μετά πού θα τους πάτε»;

Ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, μάλιστα, γνωρίζοντας το… αδύνατον του πράγματος, έσπευσε να υπογραμμίσει την έλλειψη χώρων κράτησης και σχεδόν να παρακαλέσει τους κατοίκους των πέντε περιοχών (τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι μεθαύριο) όπου πρόκειται να δημιουργηθούν τα κέντρα συγκέντρωσης των υπό απέλαση παράνομων μεταναστών να μην αντιδράσουν και να δεχτούν τη δημιουργία τους προκειμένου να μην καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η κατασκευή τους! Επιπλέον έδωσε και τα κατάλληλα… «δωράκια», σημειώνοντας πως θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανέφερε ότι στις γύρω πόλεις θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό των κέντρων αυτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε και όλο το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές της πόλης που παρουσιάζουν έντονη εγκληματικότητα, σημειώνοντας πως θα ρίξει στη μάχη κατά του εγκλήματος εκατοντάδες αστυνομικούς χωρίς να αποδυναμώνει άλλες περιοχές (άγνωστο πώς θα κατορθώσει κάτι τέτοιο την περίοδο του… Μνημονίου, που τα περιπολικά «μένουν» από έλλειψη καυσίμων ή τεχνικές βλάβες), την ίδια στιγμή που προαναγγέλλει επιχειρήσεις-σκούπα σε Βοτανικό και Ασπρόπυργο για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και την γκετοποίηση των καταυλισμών των Ρομά ανοίγοντας ένα νέο μεγάλο μέτωπο!

Ειδικότερα, ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε πως… σύντομα στο κέντρο της Αθήνα θα υπάρχουν καθημερινές περιπολίες (σε τρεις βάρδιες) των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, διμοιρίες των μέτρων τάξης (σε δυο βάρδιες) θα εκτελούν πεζές περιπολίες, διαρκείς ελέγχους και προσαγωγές -όπου απαιτούνται, θα περιπολούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με οχήματα (σε τρεις βάρδιες). Επίσης θα υπάρχουν καθημερινές πεζές περιπολίες αστυνομικών και ειδικών φρουρών με συμμετοχή και αστυνομικών σκύλων περιπολίας, θα διατίθενται ομάδες ΟΠΚΕ, θα υπάρχει ανάπτυξη των αστυνομικών σε δυο βάρδιες για την αντιμετώπιση κλοπών και ληστειών, καθώς και καθημερινές επιχειρήσεις αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Υπηρεσίας Ηθών για την αντιμετώπιση της πορνείας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται μεγάλες, μαζικές επιχειρήσεις γενικών αλλά και ειδικών (ναρκωτικά, επαιτεία, παραεμπόριο, πορνεία, υγειονομικού χαρακτήρα κ.λπ.) αστυνομικών ελέγχων και, τέλος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού θα γίνονται έφοδοι σε εγκαταλελειμμένα παλαιά κτίρια όπου διαμένουν κυρίως αλλοδαποί.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα