Ο Πόντιος που παίζει τον Σαρκοζί με… περουκίνι!

Μπορεί να μην είχαμε φέτος Γιώργο Λάνθιμο στις Κάνες (αφού οι «Αλπεις» του πήγαν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Βενετίας), είχαμε όμως άξια ελληνική εκπροσώπηση – έστω και… κατά το ήμισυ. Ο λόγος για τον ποντιακής καταγωγής Ντενίς Πονταλιντές (Διονύσης Ποδαλίδης), ο οποίος υποδύεται τον Νικολά Σαρκοζί στην ταινία «La Conquete», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Το φιλμ που σκηνοθέτησε ο Ξαβιέ Ντουρινζέρ παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Κανών και ο Ντενίς, Ελληνας από την πλευρά του πατέρα του, περπάτησε στο κόκκινο χαλί δίπλα στη γοητευτική ηθοποιό Φλοράνς Περνέλ, η οποία ενσαρκώνει την πρώην γυναίκα του Γάλλου προέδρου, Σεσίλια. Ως γνωστόν, η Σεσίλια εγκατέλειψε τον Σαρκοζί το 2007, την ημέρα που εκείνος κέρδισε τις εκλογές. Το γεγονός ότι η ταινία εστιάζει στους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση φημολογείται πως προκάλεσε… πονοκέφαλο στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Εκείνο όμως που λένε οι κακές γλώσσες ότι ενόχλησε περισσότερο τον Νικολά ήταν ότι ο κινηματογραφικός… εαυτός του έχει αραιά μαλλιά. «Δεν είναι δίκαιο να με παίξει αυτός. Εχει λιγότερα μαλλιά από μένα» φέρεται να δήλωσε διαμαρτυρόμενος στο περιβάλλον του ο Γάλλος πρόεδρος.

Πράγματι, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ομοιότητα με τον Σαρκοζί, ο Ντενίς χρειάστηκε να φορέσει περουκίνι στην ταινία, καλύπτοντας έτσι τη φαλάκρα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του.

Ο ηθοποιός προσπάθησε κιόλας να συναντήσει από κοντά τον πρόεδρο, αλλά η απάντηση που πήρε στο γράμμα που του έστειλε ήταν αρνητική. Τελικώς, βρέθηκαν πριν από δύο μήνες, όταν η ταινία ήταν πια έτοιμη να βγει στις αίθουσες. «Μου είπε ευγενικά ότι δεν επρόκειτο να τη δει, όπως δεν διαβάζει τα βιβλία που γράφονται γι’ αυτόν. Με ρώτησε όμως αν ευχαριστήθηκα που τον υποδύθηκα. Του απάντησα ναι και χάρηκε» αποκάλυψε ο… Ελληνογάλλος «Σαρκοζί».

Ο Ντενίς γεννήθηκε στη Γαλλία πριν από 47 χρόνια και μεγάλωσε στο προάστιο των Βερσαλιών. Σπούδασε λογοτεχνία, υποκριτική και σκηνοθεσία, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1989 με την ελληνική ταινία «Xenia» του Πατρίς Βιβάνκος, όπου συμπρωταγωνίστησε με τη Θέμιδα Μπαζάκα. Το 2002 κατέκτησε βραβείο Σεζάρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί πολύ με το θέατρο, κερδίζοντας πολλά βραβεία Moliere, όχι μόνο ερμηνείας αλλά και σκηνοθεσίας. Θέλετε και το καλύτερο; Πριν από χρόνια συνεργάστηκε σε μια ταινία με την αδελφή της Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι.

Το φιλμ «Liberte Oleron» του αδελφού του, Μπρούντο Πονταλιντές, ο οποίος ασχολείται κι εκείνος με τη σκηνοθεσία, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου θα δώσει το «παρών» κι ο ίδιος ο Ντενίς, καθότι πρωταγωνιστής. Τις επόμενες ημέρες, από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου, θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική παράσταση «Δόκτωρ Τζέκιλ», στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο μεταξύ, προχθές στις Κάνες τα περισσότερα φλας τράβηξαν ο Πέδρο Αλμοδοβάρ και ο Αντόνιο Μπαντέρας. Επειτα από περίπου 20 χρόνια ο Ισπανός σκηνοθέτης και ο συμπατριώτης του ηθοποιός ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις του στην ταινία «La Piel Que Habito». Η υπόθεσή της αφορά έναν ψυχοπαθή πλαστικό χειρουργό που κυνηγά τους βιαστές της κόρης του. «Είναι η πιο σκληρή ταινία που έχω γράψει» δήλωσε ο Αλμοδοβάρ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ στη φωτογράφιση που ακολούθησε ο Μπαντέρας έδωσε… ρεσιτάλ χαριτωμενιάς για τους φωτογράφους.

Τέλος, ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος εξέφρασε προχθές τη «συμπάθειά» του για τον Χίτλερ, κηρύχτηκε χθες «ανεπιθύμητο πρόσωπο» από το Φεστιβάλ των Κανών «με άμεση ισχύ», αλλά η ταινία του «Μελαγχολία» δεν αποκλείστηκε από το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα