Αποφυλάκισαν τον μαχαιροβγάλτη λίγο πριν από τη σφαγή του Καντάρη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία που επέφερε τον θάνατο προσώπου κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και οπλοκατοχή ασκήθηκε εναντίον των δύο Αφγανών καθ’ ομολογίαν μακελάρηδων που σκότωσαν το χάραμα της 10ης Μαΐου τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη. Η ποινική δίωξη αφορά και τον Πακιστανό φονιά που διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από την Αστυνομία. Εναντίον των δύο Αφγανών, του 27χρονου και του 20χρονου, εκδόθηκε ένταλμα κράτησης και το απόγευμα της Παρασκευής παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος αναμενόταν να διατάξει την προφυλάκισή τους εάν οι κατηγορούμενοι δεν ζητούσαν προθεσμία για να απολογηθούν εκ νέου.

Οπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, οι συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους ως ύποπτοι στη Γενική Ασφάλεια «έσπασαν» και ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στο επαχθές έγκλημα, αλλά υπέδειξαν τον Πακιστανό ως τον αυτουργό που μαχαίρωσε θανάσιμα τον Μανώλη Καντάρη. Οι αστυνομικοί κατά πληροφορίες είναι πεπεισμένοι ότι ο 27χρονος Αφγανός σκότωσε τον ιδιωτικό υπάλληλο. Μάλιστα, διερευνώντας τον φάκελό του αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για σεσημασμένο άτομο με αδίστακτο χαρακτήρα και βρόμικο παρελθόν. Ο Αφγανός (είναι το άτομο που φορά άσπρα στο καρέ από κάμερα ασφαλείας που είχε δημοσιοποιήσει η «δημοκρατία») είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Προφυλακίστηκε σε φυλακές της Κρήτη και αποφυλακίστηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη περί αποσυμφόρησης των φυλακών (οπότε βγήκαν έξω όλοι οι λαθραίοι φονιάδες, ναρκέμποροι και μαχαιροβγάλτες). Είχε εμπλακεί με συμμορίες της μαφίας του κέντρου, συμμετείχε σε κλοπές πολιτών και διακίνηση κλοπιμαίων και αποτελούσε κρίκο στην αλυσίδα εγκλήματος του δυσώδους γκέτο. Στη συμμορία είχε συμπαρασύρει και τον 20χρονο συνεργό του.

Στο περιθώριο της επιχειρησιακής επιτυχίας, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες η προσβλητική συμπεριφορά (ενώπιον ομήγυρης δημοσιογράφων) του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου σε ρεπόρτερ που… τόλμησε να δημοσιεύσει πληροφορίες για την ταυτοποίηση των ενόχων πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας!

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα