Ενώπιος ενωπίω με την απατημένη σύζυγο τώρα ο… καμαριέρε

Τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα για τον Ντομινίκ Στρος Καν καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, αφού -προς το παρόν τουλάχιστον- γλίτωσε από της φυλακής τα σίδερα, στο εξής καλείται να διαχειριστεί μια νέα κρίση. Κι όχι βέβαια πολιτική, αλλά ενδοοικογενειακή, μια και ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ οφείλει την υπό όρους αποφυλάκισή του στη σύζυγό του Αν Σίνκλερ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σίνκλερ το επόμενο διάστημα φυσιολογικά θα ζητήσει εξηγήσεις από τον σύζυγό της για ό,τι συνέβη με την καμαριέρα. Αλλωστε δεν είναι και λίγα τα συνολικά 6.000.000 δολάρια που πλήρωσε για να τον βγάλει από τις φυλακές Ράικερς της Νέας Υόρκης.

Τόσο η Αν Σίνκλερ όσο και η κόρη του Στρος Καν βρέθηκαν προχθές από νωρίς στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου θα εξεταζόταν το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ και οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τόσο τη συγκίνησή τους όσο και την αγωνία τους για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν στο εξής θα διαμένει υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, σε διαμέρισμα του Μανχάταν που νοίκιασε η σύζυγός του. Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά, ενώ ένας ένοπλος σωματοφύλακας -τον οποίο θα πληρώνει ο ίδιος- θα γίνει η σκιά του για το επόμενο διάστημα. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη και το ότι ο Στρος Καν, προκειμένου να επιτύχει την αποφυλάκισή του, πρότεινε να απαρνηθεί τα δικαιώματά του ως Γάλλος πολίτης.

Στο εδώλιο στις 6 Ιουνίου

Για τις 6 Ιουνίου 2011 ορίστηκε το νέο ραντεβού του Ντομινίκ Στρος Καν με την αμερικανική δικαιοσύνη. Κατά την ακροαματική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εις βάρος του. Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη, ενώ αν δηλώσει αθώος, τότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με ειδικούς, ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε πως θα δήλωνε ένοχος για τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν – με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη των 74 ετών κάθειρξης που αντιμετωπίζει.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα