Ραντεβού τον… Σεπτέμβρη!

Μαγειρέματα στο Mega. Εκπομπές τελειώνουν, κάποιες περιμένουν να πάρουν το πράσινο φως και άλλες συνεχίζουν ακάθεκτες την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Οσα γλυκά φτιάξατε φτιάξατε. Οσοι φυτέψατε… φυτέψατε κι όσοι ενημερωθήκατε για τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων καλά κάνατε. Ρολά κατεβάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις εκπομπές του Mega.

«Γλυκές αλχημείες», «Οι κηπουροί του Mega» και «Traction» ολοκληρώνουν, τουλάχιστον για φέτος, τα μαθήματα κατ’ οίκον μέσω της μικρής οθόνης, ενώ ο Βασίλης Καλλίδης θα ταξιδεύει τους τηλεθεατές στην πόλη των γεύσεων μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου.

Σήμερα Σάββατο, λοιπόν, στις 18.00, οι τρεις γεωπόνοι παραδίδουν τα τελευταία μαθήματα για τους επίδοξους κηπουρούς. Ο Μάκης Τσόκας αναλαμβάνει να σας μάθει τα πάντα για την καταπολέμηση του περονόσπορου, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος δείχνει πώς να φτιάχνετε μόνοι σας μια ενυδατική κρέμα προσώπου και ο Σωτήρης Βρεττός εξηγεί πώς να φυτέψετε πεπόνια στον κήπο σας. Οι τρεις τους αναλαμβάνουν, επίσης, να μεταμορφώσουν τον κήπο ενός σπιτιού κοντά στη θάλασσα επιλέγοντας φυτά που αντέχουν στον άνεμο και την αλμύρα. Μη νομίζετε, όμως, ότι τα μαθήματα ανθοκομικής και κηπουρικής σταματούν εδώ. Οι τρεις κηπουροί έπεισαν με την εναλλακτική τους εκπομπή και θα εξακολουθήσουν να φτιάχνουν κήπους, μποστανάκια και παρτέρια ξανά από τον Σεπτέμβρη, οπότε η «πράσινη» ομάδα συνεχίζει ακάθεκτη για νέες μεταμορφώσεις χώρων.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Στέλιος Παρλιάρος (19.00). Ο ζαχαροπλάστης αφήνει το στούντιο και ταξιδεύει στον Αγιο Νικόλαο, στην Κρήτη. Εκεί φτιάχνει τσιζ κέικ με παξιμάδι και μυζήθρα. Μια κυρία της περιοχής παρασκευάζει ένα παραδοσιακό γλυκό, τα κουμπάνια, ενώ ο συνεταιρισμός γυναικών Κριτσάς αποκαλύπτει τα μυστικά των αμυγδαλωτών. Οι «Γλυκές αλχημείες» είναι μια ακόμη εκπομπή που θα συνεχίσει να προβάλλεται και στην ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά αφού έχει αποκτήσει σταθερό κοινό.

Ο Κώστας Στεφανής, με το «Traction», μπορεί να ασχολείται με τους τέσσερις τροχούς αλλά αύριο Κυριακή, στην τελευταία του εκπομπή (13.15), μπαίνει στον πειρασμό να βάλει κι εκείνος τους καλεσμένους του στην… κουζίνα. Θα πείτε πώς γίνεται αυτό… Κι όμως! Οταν καλεσμένοι είναι οι «Master Chef» Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος, όλα γίνονται. Και ποιο είναι το μοναδικό όχημα στο οποίο θα μπορούσαν να μαγειρέψουν; Μα τι άλλο από ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο το οποίο είναι ιδανικό για ταξίδια.

Οι τρεις σεφ κλείστηκαν, λοιπόν, στην κουζίνα και με τα υλικά που τους δόθηκαν κλήθηκαν να φτιάξουν κάποια ιδιαίτερα πιάτα. Το τι επακολούθησε θα το δείτε επί της οθόνης! Το «Traction», αν και είναι μια από τις μακροβιότερες εκπομπές του καναλιού, βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα συνεχίσει τις τρελές κούρσες ή όχι. Εν αναμονή, όμως, είναι και ο Βασίλης Καλλίδης με το «Food and the city». Η άφιξη του Ακη Πετρετζίκη στο δυναμικό του Mega έχει αλλάξει τις ισορροπίες. Ο νεαρός «Master Chef» έχει ήδη κάνει συζητήσεις για τη δική του εκπομπή και οι υπεύθυνοι του καναλιού σκέφτονται αν θα πρέπει ή όχι, λόγω κόστους, να εντάξουν στο πρόγραμμα δυο προγράμματα αναλόγου ύφους. Το αν θα βρεθεί η χρυσή τομή ή όχι θα αποφασιστεί τις ερχόμενες ημέρες.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα