Βιβλίο-βόμβα από την Τσακάλου για τη Siemens

Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η Αικατερίνη Τσακάλου, με ένα βιβλίο-βόμβα, που κυκλοφόρησε από την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου «Real News», μιλά με μυθιστορηματικό τρόπο για όσα συνέβαιναν επί είκοσι χρόνια πίσω από τις… κουρτίνες της πολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου.

Ανοίγει τα χαρτιά της και αναδεικνύει το συγγραφικό της ταλέντο.

Μιλά με ψευδώνυμα για τον… Λαλάκη, που τα έπαιρνε σε μαύρες σακούλες, τη Δρακουλοοικογένεια, τον… Τζορτζ Κλούνεϊ και για άλλα πολλά «λαδερά ραντεβού» σε σουίτες ξενοδοχείων, όπου το αφεντικό της εταιρείας, ο Σταματάκος, κατέγραφε τα πάντα με κρυφή κάμερα για να «φτιάξει ταινία με… μαϊντανούς που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ».

Η κυρία Τσακάλου, εξ απορρήτων γραμματέας για είκοσι χρόνια του Mr. Siemens, μας ταξιδεύει, όπως η ίδια γράφει, «σε μια ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη, ταραχώδη και άγνωστη διαδρομή».

Στο μυθιστόρημά της «φωτογραφίζει» με έντεχνο τρόπο τους πρωταγωνιστές του «μεγάλου ομίλου της Σωτηρίου Α.Ε. και του αφεντικού της, που δεν είναι άλλος από τον… «Μεγάλο και άψυχο Καίσαρα και βαθιά Μανιάτη» Σταματάκο. Εναν άνθρωπο που «είχε τον τρόπο του. Εφερνε εδώ τους Γερμανούς, με τα δωράκια του, πήγαινε και τους τάιζε ψαρικά, γαρίδες κ.λπ. Με λίγες ελιές και κάνα δυο κρασιά τούς είχε κερδίσει όλους!»

Στη μυθοπλασία, οι «κολλητοί» του Σταματάκου είναι συμμαθητές του, υπουργοί, άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά, που όλοι παίρνουν τα… δωράκια τους. Από το μυθιστόρημα δεν λείπουν και οι ροζ αναφορές σε διαζύγια, απόπειρες αυτοκτονιών αλλά και… ερωτικές προσεγγίσεις.

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο δούναι και λαβείν με υπουργεία, σιδηροδρόμους, υπηρεσίες και ποδοσφαιρικές σουίτες. Για το υπουργείο διαπόμπευσης των πολτών αλλά και για υπουργείο… Καρουζέλ.

Γράφει η κυρία Τσακάλου:

«Ξεφυλλίζοντας τα παλαιότερα ημερολόγιά μου, βλέπω π.χ. το 1994, να επαναλαμβάνονται τα ίδια μπουμπούκια του Δημοσίου. Τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα… Και η Δρακουλίνα στο νταβατζιλίκι από τότε…»

«Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησαν συναντήσεις τόσο με τον ραβίνο όσο και με όλο το επιτελείο του, καθώς επίσης και με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο. Μετά την… έστειλε κι αυτή και η ζωή συνεχίστηκε. Μάλιστα στον Κλούνεϊ ο Σταματάκος είχε πάει και τον πρόεδρο της μητρικής τον Von Karayan. Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου».

«Και το 1998 δεν πάει πίσω. Τότε ο Σταματάκος έκανε την πρώτη του επαφή με τον Δράκουλα. Ξέρετε, αυτοί μόλις μυριστούν χρήμα, εμφανίζονται.

Η Δρακουλίνα μάς είχε συστήσει να συνεργαζόμεθα με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ενός φιλαράκου της -του κυκλώματος, ξέρετε- τον Τρέσα…

Ο Σταματάκος ήταν large με τους μαϊντανούς και με όλο το σύστημα. Μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης.

Η Δρακουλίνα σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο».

«Τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά, μπαταρίες κινητών, ψυγεία, κουζίνες, βραστήρες, τηλεοράσεις Pcs… Δεν προλάβαινα να φροντίζω το νταβατζιλίκι της δρακουλο-οικογένειας, της οικογένειας του Λαλάκη και άλλων – μην κολλάμε μόνο στη δρακουλο-οικογένεια».

 

Για το διαζύγιο του Σταματάκου η κυρία Τσακάλου αναφέρει:

«Ακολούθησαν δικαστικοί αγώνες, που είχαν αποτελέσματα αντίθετα απ όσα συνήθως συμβαίνουν. Αλλά, όταν έχεις καλούς φίλους, όλα γίνονται… Και επειδή του θέματος είχε επιληφθεί προσωπικά η γραμματέας του φίλου της, Δράκουλα, την ευχαρίστησε με ένα έξοχο περιδέραιο…»

Ο υπουργός, η μαντάμ του Κολωνακίου και ο αείμνηστος ευεργέτης του

«Τον Δεκέμβρη του 1996 -είχαμε ήδη μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση- μου ζήτησε να του κανονίσω ραντεβού με την αδελφή του υπουργού Λαλάκη, με σκοπό να την προσλάβουμε στην εταιρεία. Οταν -υποχρεωτικά- τη γνώρισα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Αυτή η γυναίκα ήταν για το ψυχιατρείο, πώς θα την προσλαμβάναμε; Την προσλάβαμε και την παραπροσλάβαμε… Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του -αλλά και των συγγενών, των παιδιών, των σφουγγοκωλάριων και των αυλικών του- για οικιακές συσκευές. Ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις… σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”. Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του ονομάτός του».

«Το σόι του Λαλάκη, γαμπροί, κόρες, εξαδέλφες, δεν τελείωνε με τίποτα (αμάν η γυφτιά όλων αυτών)… Είχα ακούσει ότι ο αείμνηστος ευεργέτης του τον χρησιμοποιούσε για το κρέμασμα των κουρτινών του, λόγω ύψους, καταλαβαίνετε… Και φτάσαμε τότε να κάνει και τον γαμπρό. Διάλεξε, όμως τον ανθό της λάσπης του Κολωνακίου. Εχω προσωπική άποψη για τη μαντάμ. Δεν είναι και κανένα μυστικό, όλοι το γνωρίζουμε. Κατά τη διάρκεια της αρχικής γνωριμίας του με την κυρία, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η γυναίκα του, αλλά λόγω της θέσης του το θάψανε…»

«Οι επαφές με τον Θεοδώρου και τον Λαλάκη ατελείωτες. Η φοβερή πλάκα είναι που κάποια φορά ο Λαλάκης είχε βγάλει το… μπαμπάκι και το μέτραγε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σταματάκου…»

Νίκος Ελευθερόγλου


Τζαβάρας: Να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

O βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον Real Fm τόνισε ότι ο εισαγγελέας θα πρέπει να καλέσει την Αικατερίνη Τσακάλου για όσα αναφέρει στο βιβλίο «Μια ιστορία από μέσα».

Επίσης ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε πως η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Η Δικαιοσύνη σήμερα έχει μια αυτονόητη υποχρέωση να παράσχει προστασία στην κυρία Τσακάλου, να μπει σε ειδικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων, γιατί πράγματι η γυναίκα αυτή γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα» είπε ο κ. Τζαβάρας

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα