Πώς έφτασαν στους δολοφόνους με τις κόκκινες… σαγιονάρες!

Οι πληροφορίες που έδωσε αλλοδαπός καταστηματάρχης ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και το βιντεοσκοπημένο υλικό από επτά κάμερες στην ευρύτερη περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στα ίχνη των δύο Αφγανών κατηγορουμένων.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και βρίσκεται στα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή, στον οποίο αναμένεται να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την παρατήρηση του βιντεοσκοπημένου υλικού ότι οι τρεις δράστες της δολοφονίας, οι δύο Αφγανοί και ένας ακόμα άγνωστος άνδρας Πακιστανικής καταγωγής, το ξημέρωμα της 10ης Μαΐου και τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την δολοφονία, αναζητούσαν άτομα προκειμένου να τα ληστέψουν, κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της δολοφονίας (Μάρνη, Ηπείρου, 3ης Σεπτεμβρίου κ.λπ.).

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση στον άτυχο 44χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, από όσα αποτυπώνονται στις κάμερες προκύπτει ότι τον ακολούθησαν και μετά τις δύο πρώτες μαχαιριές, αφού του πήραν την κάμερα, του αφαίρεσαν και άγνωστο χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του.

Οι αστυνομικοί από τις επτά κάμερες είχαν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους το πρώτο σημαντικό στοιχείο προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ενας εκ των δραστών φορά λευκά ρούχα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φαίνονται καθαρά. Πρόκειται, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, για τον 27χρονο Αφγανό συλληφθέντα.

Τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία, η κατάθεση στους αστυνομικούς ενός αλλοδαπού καταστηματάρχη στο κέντρο της Αθήνας τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στον 27χρονο, καθώς και τον 20χρονο συνεργό του.

Ο καταστηματάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι ένας Αφγανός άφησε στο κατάστημά του την κάμερα για να περάσει να την πάρει κάποιος άλλος. Και επειδή πια η υπόθεση της δολοφονίας έπαιζε πρώτο θέμα σε τηλεοράσεις και στον Τύπο, τον ρώτησε αν αυτοί αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή για την κάμερα. Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε ότι «φώναζε πολύ “κλέφτης, βοήθεια”, τι να έκανα;». Στη συνέχεια αναγνώρισε τον 27χρονο στις φωτογραφίες από τις κάμερες, τον 20χρονο συνεργό του και την κάμερα.

Δύο ημέρες μετά, άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και με σπαστά ελληνικά ανέφερε ότι ο δράστης είναι Αφγανός και έδωσε τον αριθμό του κινητού του, ο οποίος αργότερα διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι ανήκει στον 27χρονο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προανακριτικές τους απολογίες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη ληστεία και τη δολοφονία και αναγνώρισαν τα πρόσωπά τους στο βιντεοσκοπημένο υλικό. Φέρονται να ισχυρίζονται ωστόσο ότι τον 44χρονο τραυμάτισε θανάσιμα ο άγνωστος συνεργός τους Πακιστανικής καταγωγής. Ο 27χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι αυτός πήρε την κάμερα και την πούλησε στην Ομόνοια για 120 ευρώ.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα