Νότες… χαράς

«Λεφτά υπάρχουν» διατυμπάνιζε το 2009 ο Ελληνας πρωθυπουργός και φαίνεται πως οι διοργανωτές των συναυλιών το πήραν τοις μετρητοίς. Γι’ αυτό και φέτος έχουν προγραμματίσει την άφιξη μεγάλων και σημαντικών ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας, προκαλώντας μια μικρή… σύγχυση στους απανταχού μουσικόφιλους, αφού η επιλογή γι’ αυτούς θα είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη υπόθεση!

Ρότζερ Γουότερς, Bon Jovi, Εϊμι Γουάινχαουζ, 30 Seconds to Mars, Interpol, Βανέσα Μέι, Yanni… Οι συναυλίες των επόμενων μηνών -αν και θα θέλαμε να είναι περισσότερες, με χαμηλότερο αντίτιμο φυσικά- καταφέρνουν να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μας, σε μια εποχή που η καλή μουσική αποτελεί τη μοναδική διέξοδο.

Πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού είναι εκείνη των Roxette στις 27 Μαΐου. Το σουηδικό ντουέτο των Μαρί Φρέντρικσον και Περ Γκεσλ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Terra Vibe Park) τις μελωδίες του, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο Σουηδοί παίρνουν και πάλι τους… δρόμους έπειτα από μακρόχρονη απουσία, αφού το τελευταίο παγκόσμιο τουρ τους έγινε τις χρονιές 1994-1995.

Στις 6 Ιουνίου θα εμφανιστεί στο θέατρο Λυκαβηττού για μια ακόμη φορά η Σεζάρια Εβόρα. Η ξυπόλητη ντίβα από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχοντας αναρρώσει πλήρως από τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν, έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει τα αισθαντικά μόρνας της (λυπητερά τραγούδια με ρίζες στο Πράσινο Ακρωτήρι).

Μια ημέρα μετά (7 Ιουνίου) θα εμφανιστεί στο θέατρο Λυκαβηττού και το άλλοτε κακό κορίτσι των 60s, η Μαριάν Φεϊθφουλ, που επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την κυκλοφορία του 23ου κατά σειρά σόλο άλμπουμ της με τίτλο «Horses and high heels».

Την ίδια ημέρα καταφτάνουν στην Αθήνα και οι Interpol. Η μπάντα σύμβολο των 00s θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τις indie rock μελωδίες της στο αθηναϊκό κοινό (Entertainment Stage).

Την παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους θα κάνουν και οι Sublime. Η μπάντα που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σκα, πανκ και ρέγκε μουσικής θα εμφανιστεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 14 Ιουνίου.

Για τις 17 Ιουνίου στο Terra Vibe έχει προγραμματιστεί το Sonisphere Festival, το αγαπημένο φεστιβάλ των χεβιμεταλάδων. Ετσι, μετά την περσινή εμφάνιση των Metallica, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει τους Iron Maiden, Slipknot, Mastodon, Gojira και Virus.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει μια γνωστή παροιμία, και στην περίπτωση της Εϊμι Γουάινχαουζ ταιριάζει γάντι. Μπορεί η αυτοκαταστροφική Αγγλίδα να μη μας είχε κάνει την «τιμή» όταν ήταν στα φόρτε της, όμως η φετινή της εμφάνιση στο Eject τα «διορθώνει» όλα. Ετσι, στις 22 Ιουνίου η Γουάινχαουζ μαζί με τον Μόμπι αλλά και τους ανερχόμενους The Vaccines θα μας τραγουδήσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια στην Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Στο φετινό Rockwave -συγκεκριμένα την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ- θα εμφανιστούν και οι Prodigy μαζί με τους Gogol Bordello, Kyuss Lives, Monster Magnet, Marky Ramones Blitzkrieg. Φυσικά στο Terra Vibe Park, στις 3 Ιουλίου. Θα έχει προηγηθεί η συναυλία των Editors την 1η Ιούλη.

Ενα πέρασμα από τη χώρα μας στις 5 Ιουλίου θα κάνουν και οι Judas Priest μαζί με το συγκρότημα των Whitesnake. Οι αγαπημένες μπάντες των Ελλήνων θα δώσουν μια από κοινού συναυλία στην Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, ενώ στις 6 Ιουνίου θα… ανηφορίσουν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Στις 6 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα (ΟΑΚΑ) οι 30 Seconds to Mars. Η μπάντα του Τζάρεντ Λίτο, που σκίζει στα νεανικά κοινά, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμια περιοδείας της.

Τα δυο μεγάλα όμως μουσικά events του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα οι εμφανίσεις του Ρότζερ Γουότερς και των Bon Jovi. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι το πρώην μέλος των Pink Floyd στη χώρα μας θα μαγνητοσκοπήσει τη συναυλία-αφιέρωμα στο «The wall» για να την κυκλοφορήσει κατόπιν σε dvd. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, στη μια -αρχικά- συναυλία που είχε προγραμματιστεί (8 Ιουλίου στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ) προστέθηκαν ακόμη δύο (στις 9 και 12 του μήνα).

Οσο για τους Bon Jovi (20 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο), το πολυαγαπημένο συγκρότημα από το Νιου Τζέρσι που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναμένεται να προκαλέσει παρόμοιο πανικό μ’ εκείνον που σημείωσαν πέρυσι οι U2.

Τον Σεπτέμβριο, από τον μαγικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού θα παρελάσουν ο Yanni (4/09) και η Βανέσα Μέι (14/09).

Αποθέωση για τον Βασίλη και τους Deep Purple

Ροκ συγκινήσεις και αποθέωση ανά την Ελλάδα με τους Deep Purple και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, όμως όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ομολόγησαν ότι ο ο Ιαν Γκίλαν και η παρέα του ρόκαραν σαν να βρίσκονταν ακόμη στον καιρό της εφηβείας τους.

Το ίδιο συνέβη και το Σάββατο, που το γκρουπ εμφανίστηκε στην Πάτρα, καθώς και τη Δευτέρα, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ανθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στις συναυλίες τους τραγουδώντας μαζί τους το «Child in time», το «Smoke on the water» και πολλές ακόμη επιτυχίες. Με δύναμη έκανε αισθητή την παρουσία του στη σκηνή κι ο δικός μας Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που περιοδεύει μαζί τους. Δίπλα του, η μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια Τάνια Κικίδη, η οποία επίσης απέσπασε δυνατό χειροκρότημα. Οι Deep Purple, το πιο θορυβώδες συγκρότημα του κόσμου, σύμφωνα με το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες, θα δώσουν άλλη μία συναυλία, χωρίς όμως τον Βασίλη, αύριο στα Γιάννενα.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα