Η CIA απορεί γιατί δεν έχει γίνει εξέγερση ακόμα στην Ελλάδα!

Αιματηρές ταραχές, προϊούσα αύξηση της κοινωνικής βίας με οδομαχίες και κοινωνικές εξεγέρσεις, και σκηνικά ενός αστικού εφιάλτη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Αργεντινή προβλέπει σκληρή έκθεση των γερακιών της CIA. Στο κεφάλαιο με τίτλο «The world factbook», παρουσιάζεται ο ελληνικός χάρτης με τα Σκόπια να είναι «βαφτισμένα» Μακεδονία. Αλλά αυτό στην παρούσα φάση είναι πικρή λεπτομέρεια μπροστά στο μέγεθος των ανησυχητικών στοιχείων που δημοσιεύονται για τις μελλοντικές εξελίξεις οι οποίες θα συμβούν στην πόρτα του σπιτιού μας εν όψει του δεύτερου Μνημονίου, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η CIA στην έκθεσή της προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές να είναι έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο (που θεωρεί πιθανό) όσο τα μέτρα λιτότητας γίνονται ολοένα και πιο βάρβαρα και συμπιέζουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες που οδηγούνται στην περιθωριοποίηση. Εμμεσα βεβαίως και με διπλωματικό τρόπο, οι Αμερικανοί βάλλουν και κατά του ΔΝΤ, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του. «Τα δύσκολα είναι μπροστά και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να “μπλοκάρουν” το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες» προφητεύουν οι Κασσάνδρες που με την ιμπεριαλιστική τους μεθοδολογία έχουν κατακερματίσει τον πλανήτη.

 

Κόκκινος συναγερμός

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στη χώρα, η CIA εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι ο λαός (τον οποίο θεωρεί παθητικό) δεν έχει βγει ακόμα στους δρόμους και δεν έχει αρχίσει να σπάζει, να καίει και να ρημάζει, όπως συνέβη στις μεγάλες ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και στην περσινή πορεία με τους 4 νεκρούς στη Marfin. Αυτή η αναφορά των «ιεράκων» του Ομπάμα για τα γεγονότα του περσινού Μαΐου μάς βάζει σε σκέψεις για την πραγματική ταυτότητα, για το τι επιδίωκαν κατά βάθος οι ασύλληπτοι δολοφόνοι με τις κουκούλες και ποιοι τους έδωσαν εντολές για το μπουρλότο θανάτου στο τραπεζικό ίδρυμα.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, τα οποία έχουν μεν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας, «αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις». Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνουν αυτό που λέγεται εδώ και χρόνια για την ποδηγέτηση των εργατοπατέρων και για το ξεπούλημα των λαϊκών αγώνων.

Η έκθεση της CIA προβάλλει με ξεκάθαρο τρόπο την άνοδο της ανησυχίας που «θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του Προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία». Στέλνεται έτσι μήνυμα στους κυβερνώντες ότι ο λαός δεν τους εμπιστεύεται και πιθανόν να δημιουργήσει καταστάσεις ανατροπής τους. Επίσης, προειδοποιούν επενδυτές που θα ήθελαν να διαθέσουν κεφάλαια με τη διαδικασία του fast track ότι η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος και σε λίγο μπορεί να γίνει και κόλαση. «Υπάρχει δυσκολία για επενδύσεις, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών» αναφέρεται.

Στην έκθεση των παγκόσμιων κατασκόπων επικρίνονται με ισοπεδωτικό τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων και δεν κατόρθωσαν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να μαζέψουν χρήματα από φόρους και να περιστείλουν τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα