«Και νόμιμη και ηθική»

Επειτα από συνεχείς (συ)σκέψεις και ένα θρίλερ που κράτησε λίγο περισσότερο από 24 ώρες, ο κύβος ερρίφθη. Η ΑΕΚ αποφάσισε χθες το πρωί να καταθέσει ένσταση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και την είσοδο του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια. Η ένσταση κατατέθηκε στο αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λιγκ και ενώ πρωτύτερα, από τη Δευτέρα κιόλας, διοίκηση και νομικό επιτελείο ζύγισαν όλα τα δεδομένα της κίνησης αυτής. Οι εκθέσεις παρατηρητή και Αστυνομίας περί παραβίασης κανονισμών από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ελπίζει ότι θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ηθικός ενδοιασμός του ζητήματος κάμφθηκε και η ένσταση αύριο κιόλας θα εξεταστεί από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ εξήγησε τους ακριβείς λόγους -και την ηθική πλευρά της υπόθεσης- που ώθησαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Η ένσταση αυτή κατατέθηκε ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση τόσο προς τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ όσο και προς όλον τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, που δεν δέχεται να συμπορεύεται με αυτούς που κάνουν λάβαρο παραβατικές και προκλητικές συμπεριφορές» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Για όσους ακόμη και στις τάξεις των φίλων της ομάδας είχαν τις αντιρρήσεις τους ξεκαθαρίζει: «Τα “παπαγαλάκια” και όσοι δεν θέλουν την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί, αλλά να κρατάει ρόλο κομπάρσου, θα βαλθούν πάλι να διαστρεβλώσουν καταστάσεις και να μπουν σε συγκρίσεις με το “χάρτινο” πρωτάθλημα του 2008 και την ηθική που πρέπει να τηρείται. ΟΧΙ κύριοι. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Οι αξίες που πρεσβεύει η ΑΕΚ και η ιστορία της δεν διαβάλλονται, όταν κινείται κατά των παραβατών και των “βιαστών” του ποδοσφαίρου. Οι αξίες και η ηθική αμαυρώνονται με τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

Σε περίπτωση λοιπόν που η ΑΕΚ δικαιωθεί αύριο, ενδέχεται να είναι αυτή η κερδισμένη και στη μάχη για το εισιτήριο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, εάν συνυπολογιστούν οι τρεις βαθμοί από το ματς του Βόλου, με ενδεχόμενη νίκη απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό (20.30, NS1) -στο φινάλε των πλέι οφ- η «Ενωση» τερματίζει πρώτη στην κούρσα, με 14 βαθμούς. Ο Μανόλο Χιμένεθ εξήγησε στους παίκτες του την κρισιμότητα του αγώνα με τους «πράσινους» στο -κεκλεισμένων των θυρών- ΟΑΚΑ. Και συν τοις άλλοις, οι «κιτρινόμαυροι» θα παρουσιαστούν ελλιπείς, με τους Γεωργέα, Δέλλα, Μίτσελ, Γιάχιτς, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο να απέχουν.

Την ίδια στιγμή, με αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί και ο Ολυμπιακός Βόλου στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από τους Θεσσαλούς θα λείψουν οι τραυματίες Σανκαρέ, Ούμπιντες και ο τιμωρημένος Μητρόπουλος.

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα