Ο τυφώνας ΔΑΠ σάρωσε και φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σαρωτική νίκη τόσο στα ΑΕΙ με ποσοστό 40,76% όσο και στα ΤΕΙ με ποσοστό 50,46% πέτυχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές της περασμένης Τετάρτης. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα προσήλθαν μαζικά, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια για να στηρίξουν τις δυνάμεις της ΔΑΠ, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην ασκούμενη σημερινή πολιτική, που επιτείνει τα προβλήματά τους και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας.

Επιπλέον, η νίκη που κατέγραψαν οι δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ακόμη και σε σχολές που μέχρι πρότινος ήταν προπύργια άλλων παρατάξεων, συνδέεται άμεσα με την Πρόταση Παιδείας που κατέθεσε έγκαιρα και που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την πολύ μεγάλη νίκη.

«Οι φοιτητές και οι σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας με τη συμμετοχή τους στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι μόνο αναδεικνύοντάς τη για 25η χρονιά πρώτη δύναμη, αλλά και ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της. Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθειά μας για πολιτικοποίηση της νεολαίας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης για την Ανώτατη Εκπαίδευση έπιασαν τόπο με το παραπάνω» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, δίνοντας και αυτός με τον τρόπο του το στίγμα της μεγάλης νίκης, της μεγάλης ανατροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στα βασικά σημεία που περιλαμβάνονται στην Πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ήταν αυτή που έδωσε και τη μεγάλη νίκη, καθώς έπεισε φοιτητές και σπουδαστές ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση και πως οι φοιτητικές νεολαίες πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο της Ελληνικής παιδείας, η «γαλάζια» Νεολαία τονίζει:

1. Στηρίζουμε την απευθείας ιδιωτική χρηματοδότηση ως συμπληρωματικό μέτρο οικονομικής ενίσχυσης στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

2. Ενθαρρύνουμε τη δυνατότητα επιχειρήσεων να χρηματοδοτούν τη λειτουργία μεταπτυχιακών σπουδών με απώτερο σκοπό την αμεσότερη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

3. Συνδέουμε τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση, μέσω επίσημης κατάταξης των ελληνικών ιδρυμάτων.

4. Ζητάμε την ίδρυση παραρτημάτων των ελληνικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

5. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η χορήγηση κινήτρων για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων που ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

6. Χρειάζεται κατάργηση του θεσμού της ΕΦΕΕ -δημιουργία νέου οργάνου-, διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών κάθε δύο χρόνια με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

7. Πιστεύουμε για το άσυλο πως «οι δημόσιες αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν κάθε φορά που διαπράττονται εγκληματικές πράξεις, με απλή καταγγελία».

8. Θέλουμε να επιτραπεί η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα