Μπλο(γ)κάρει Ομπάμα και Ισλάμ

Εσπειρε τον φόβο και το μίσος ουκ ολίγες φορές. Αλλες φορές με τα προκλητικά, ρατσιστικού περιεχομένου κείμενά της κι άλλες με τις δημόσιες ομιλίες που πραγματοποίησε ανά τις ΗΠΑ φορώντας μόνο το… μπικίνι της, μιας και ήθελε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαχρονικά τα «αγαπημένα» της θέματα αποτελούν το Ισλάμ, οι απανταχού μουσουλμάνοι και βέβαια ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα – «ο νόθος γιος του Μάλκολμ Χ», όπως τον είχε αποκαλέσει κατά το παρελθόν!

Η 53χρονη μπλόγκερ Πάμελα Γκέλερ για την αμερικανική Ακροδεξιά δεν είναι παρά «το απόλυτο σύμβολο». Ενώ για άλλους είναι «μια περιθωριακή τρελή που φαίνεται να ορίζει την εθνική ατζέντα σε θέματα σχετικά με το Ισλάμ και τις θρησκευτικές ελευθερίες». Δεν είναι λίγοι όμως κι όσοι την παρομοιάζουν με την Ελληνοαμερικανίδα Αριάνα Χάφιγκτον, τη γυναίκα που ίδρυσε την «αριστερή» -για τα αμερικανικά πολιτικά δεδομένα τουλάχιστον- ιστοσελίδα The Huffington Post. Ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο πλαίσιο της «σκιαγράφησης» του προφίλ της -πασίγνωστης πια- Γκέλερ το ιστολόγιό της Atlas Shrugs είχαν επισκεφθεί 26.893.127 χρήστες του Διαδικτύου. Αριθμός-δείγμα το ύ πόσοι λαμβάνουν -σοβαρά ή μη- υπόψη τους όσα υποστηρίζει…

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ…

στο Χιούλετ Χάρμπορ, που θεωρείται ένα από τα καλά προάστια της Νέας Υόρκης. Η οικογένειά της είχε τον τρόπο της να τα βγάλει πέρα με τις τέσσερις κόρες της – η Πάμελα Γκέλερ ήταν η τρίτη κατά σειρά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του εβραϊκής καταγωγής πατέρα της Ρόιμπεν, που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της υφαντουργίας. Η ίδια τον περιγράφει ως «έναν σκληρό τύπο, της παλιάς σχολής. Σαν τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, αρρενωπό, μυώδη». Τα χρόνια που ακολούθησαν, και δη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Γκέλερ εργάστηκε σε διάφορα πόστα για τη «New York Daily News» και τη «New York Observer». Θέσεις που όμως εγκατέλειψε το 1994 για να αφιερωθεί αποκλειστικά στην οικογένειά της – έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009…

ανέβασε για πρώτη φορά «post» στο ιστολόγιό της Atlas Shrugs με αφορμή τον τρόπο που οι «New York Times» κάλυψαν το θέμα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης. Παρ’ όλα αυτά η ίδια σε συνέντευξή της είχε πει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Ισλάμ. Το πρόβλημά μου είναι με το πολιτικό Ισλάμ». Μιλώντας πρόσφατα στην «Independent» η Γκέλερ σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι υπάρχουν καλοί μουσουλμάνοι δεν δίστασε να πει: «Αγαπώ τους μουσουλμάνους. Μισώ όμως την ακραία ιδεολογία που καταπιέζει τις γυναίκες». Ποιος είναι όμως τελικά ο καλός μουσουλμάνος κατά την Γκέλερ; «Ο κοσμικός μουσουλμάνος» δηλώνει.

ΤΟ DNA ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ…

λείπει από τον Ομπάμα, υποστηρίζει η Γκέλερ, εξηγώντας ότι «απλά δεν το έχει μέσα του»! «Δεν γνωρίζω αν θέλει να νικήσουμε στον αγώνα κατά της τζιχάντ. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως είναι φιλοϊσλαμιστής» είπε χωρίς περιστροφές η Αμερικανίδα μπλόγκερ στην «Independent». Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί πάντως δεν δηλώνει υπήκοος ΗΠΑ, αλλά υπήκοος Αμερικής. Για την Γκέλερ «η Αμερική» είναι μοναδική, ανώτερη από κάθε άλλο έθνος. Και πρέπει να προστατευθεί, σύμφωνα με την ίδια, από τους εχθρούς της. «Είχε δίκιο ο Μακάρθι» απαντά όταν τη ρωτούν σχετικά με τις διώξεις που υπέστησαν Αμερικανικοί πολίτες κατά τη δεκαετία του ’50 λόγω της ιδεολογίας τους.

«Οι κομμουνιστές είχαν παρεισφρήσει στη χώρα» τονίζει η Γκέλερ, που σε άλλη ερώτηση νομιμοποιεί και τους πολέμους εναντίον των εχθρών της χώρας, αν γίνονται προς όφελός της. «Θα σας ενοχλούσε αν μαθαίνατε πως η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ έγινε για το πετρέλαιο της χώρας;» τη ρωτάει ο δημοσιογράφος του «Independent». «Οχι, γιατί να με ενοχλεί;» λέει η ίδια. «Μα, σκοτώνονται χιλιάδες αθώοι πολίτες…» απορεί ο δημοσιογράφος. «Θα πέθαιναν ούτως ή άλλως. Γιατί να μην πάρουμε το πετρέλαιο» απάντησε κυνικά η Γκέλερ.

Η ίδια στην εισαγωγή του βιογραφικού της στο Atlas Shrugs γράφει ότι «το κακό είναι πιθανό να συμβεί υπό την ανοχή σου. Μη δείξεις ανοχή!» Το θέμα όμως είναι πώς ορίζει ο καθείς τελικά τι είναι «καλό» και τι «κακό».

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα