Οι δάνειες δυνάμεις αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση

Πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα αποδεικνύει καθημερινά η κυβέρνηση Παπανδρέου! Το νέο σχέδιο που, όπως αποκαλύπτεται τώρα, συζητά για την παράδοση σε ξένους (και) της αρμοδιότητας για την είσπραξη των φόρων μαζί με την εποπτεία για την πώληση κρατικής περιουσίας ισοδυναμεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική αποικία…

Την αποκάλυψη-σοκ έκαναν χθες με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους οι «Financial Times» και η χλιαρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου περισσότερο επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει ότι γίνονται στο παρασκήνιο τέτοιες συζητήσεις που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής υποτέλειας από τον κ. Παπανδρέου και τους συν αυτώ.

Μόλις την Κυριακή, μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου δήλωνε, ψευδόμενος, από τα Καλάβρυτα ότι δήθεν «βγάζει τη χώρα από την επιτήρηση», ενώ στην πραγματικότητα την ίδια ώρα ετοίμαζε -κατά το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας- τους νέους χαλκάδες για την ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας.

Το απελπιστικό τοπίο που έχει δημιουργήσει για τη χώρα η κυβέρνηση καταγράφεται άλλωστε και σε ένα άλλο δημοσίευμα, της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας «Bild», που έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της CIA, που έκανε λόγο για «ταραχές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη χρεοκοπημένη Ελλάδα», το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και πραξικοπήματος στη χώρα μας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Financial Times», η «απόβαση» των ξένων θα γίνει ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέων δανείων από την ευρωζώνη μετά την ομολογία της πλήρους αποτυχίας των μέτρων που έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενώ πάντως η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της υποστήριξε αμήχανα, μετά την αποκάλυψη, ότι πρόκειται για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», επιχειρείται την ίδια ώρα ένας εξωραϊσμός αυτής της νέας εθνικής ταπείνωσης. Και υποστηρίζεται ότι η ωμή παρέμβαση των ξένων για τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις θα έχει τη μορφή… «τεχνικής βοήθειας», υπό τον μανδύα της οποίας θα γίνει η σχεδιαζόμενη επέλαση και εγκαθίδρυση των δάνειων δυνάμεων σε όλους τους καίριους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους!

«Εμείς εγγυηθήκαμε ότι θα ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέσα από διαφανείς διαδικασίες και το τι βλέπει το φως της δημοσιότητας πραγματικά δεν μας αφορά» ήταν η δικαιολογία που ψέλλισε μετά το δημοσίευμα ο Γ. Πεταλωτής, δείχνοντας ότι μάλλον τηρεί μια απολογητική στάση προς τους δανειστές παρά ότι έχει -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- τη δύναμη να απορρίψει τις απίστευτες και κατοχικές αξιώσεις τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μετατροπή της χώρας και επίσημα σε αποικία προσφέρεται ως αντάλλαγμα για το πακέτο που «θα περιλαμβάνει και κίνητρα, ώστε οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να παρατείνουν οικειοθελώς το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από την Ελλάδα». Οι αξιωματούχοι που επικαλείται η εφημερίδα ελπίζουν ότι έως και το ήμισυ της νέας χρηματοδότησης ύψους 60-70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2013 θα μπορούσε να προέλθει δίχως νέο δανεισμό. Και στο πλαίσιο του εξεταζόμενου προγράμματος, μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και από τις τροποποιήσεις στους όρους αποπληρωμής ιδιωτών κατόχων ομολόγων. Κι όλα αυτά με το δεδομένο ότι οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειάζονταν να δανείσουν επιπλέον 30-35 δισ. ευρώ, πέραν του δανείου των 110 δισ., την Ελλάδα…

Φοίβος Κλαυδιανός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα