Σαμαράς: Θα κυβερνήσουμε συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι νομίζουν

Με μια ομιλία πρωθυπουργού εν αναμονή και ενός υπεύθυνου ηγέτη που έχει προτάσεις και τις καταθέτει, και δημοκρατική αντίληψη με σταθερή γραμμή χωρίς αγκυλώσεις εμφανίστηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς, που προέβλεψε ότι «σύντομα, συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι φαντάζονται θα κληθούμε να κυβερνήσουμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για όλους και για όλα:

– Για τα «παρακολουθήματα», τις «ουρές» και τα «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης, που στήριξαν την πολιτική του Μνημονίου.

– Για «ολοκληρωτικές» αντιλήψεις όσων θέλουν την αντιπολίτευση να συμφωνεί σε όλα και για τις… περίεργες πιέσεις στην αντιπολίτευση για να συναινέσει αντί στην κυβέρνηση για να κυβερνήσει.

– Για την τρόικα, με την οποία «διαφωνούμε για τα αποτελέσματα που θα έχει η μείωση των φορολογικών συντελεστών τώρα».

– Για την ατζέντα του Μεσοπρόθεσμου, για την οποία πρέπει να γίνει συζήτηση κατ’ άρθρον για να ψηφιστούν αυτά για τα οποία η Ν.Δ. συμφωνεί.

Ξεκαθάρισε:

– Οτι το «αγκάθι» της συζήτησης είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών διότι, αν δεν γίνει αυτό, δεν θα αποδώσουν τα υπόλοιπα.

– Οτι το Μνημόνιο είναι του… Σισύφου. Που όσο και αν το σπρώχνουμε τελικά κατρακυλάει μόνιμα προς τα πίσω.

– Οτι δεν προσυπογράφει την κατάργηση της Δημοκρατίας.

– Οτι δεν πρόκειται να βαδίσει τη «δικτατορία» του μνημονιακού μονοδρόμου.

– Οτι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

– Οτι το Ζάππειο ΙΙ είναι η κοστολογημένη συνταγή για έξοδο από την κρίση.

– Οτι, με εξαίρεση τους κερδοσκόπους που στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της χώρας, έχουν συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς έβαλε το πλαίσιο για μια πραγματική συναίνεση, που θα στηρίζεται σε ένα δίπολο: «Πρώτον, να σοβαρευτούμε και να συζητήσουμε για το πρόβλημα: Οτι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν αποδίδει και πώς θα τη διορθώσουμε. Αυτή τη συζήτηση μπορούμε να την κάνουμε. Δεύτερον: Αφού πρώτα συμφωνήσουμε μεταξύ μας τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να αλλάξει, να πάμε μαζί και να τα διαπραγματευθούμε με την τρόικα. Να επαναδιαπραγματευτούμε το ίδιο το Μνημόνιο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., καταθέτοντας τον «γαλάζιο οδικό χάρτη», κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει στον συμψηφισμό των πληρωμών του Δημοσίου με τους ιδιώτες και απελευθέρωση ρευστότητας από τις τράπεζες και πρόσθεσε:

«Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα