«Θα τα καταφέρουμε με πίστη, επιμονή και σχέδιο»

Με μια ρακή και με την ευχή «την επόμενη φορά θα ‘ρθεις στην Κρήτη ως πρωθυπουργός» ο παπα-Μανώλης στα Χανιά εξέφρασε την επιθυμία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που στηρίζουν το Ζάππειο ΙΙ και τον Αντώνη Σαμαρά, που χθες ξεκίνησε την περιοδεία του στη Μεγαλόνησο.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε τον δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο που «κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες δίδαξε την τέχνη της διαπραγμάτευσης». Παράλληλα ο κ. Σαμαράς επισήμανε και από την Κρήτη ότι «το Μνημόνιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια λαθεμένη συνταγή» και γι’ αυτό «πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση».

Στην ομιλία του σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει στην πρότασή του για «μείωση των φορολογικών συντελεστών», ώστε να γίνει πραγματικότητα η επανεκκίνηση της Οικονομίας, και θα ξεκαθαρίσει ότι όσο αυτή η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει, δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την επίσκεψη που έκανε στους Τάφους των Βενιζέλων και στο σπίτι του Βενιζέλου (μουσείο), τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από εδώ, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και εμείς: Οτι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή, και εμείς θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τους βουλευτές του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννη Πλακιωτάκη και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη και αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης όχι μόνο στα Χανιά αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και τόνισε ότι «πρέπει να φύγουμε από την κατάθλιψη».

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων από τους τομείς του τουρισμού, της υγείας και του εμπορίου και το απόγευμα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε δυο κομβικά έργα, τον βόρειο οδικό άξονα και το αεροδρόμιο, που καθυστερούν αδικαιολόγητα, και επανέλαβε ότι «επειδή το Μνημόνιο για μένα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια λαθεμένη συνταγή, πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα