Καίει Ακη η θεία (με τα εμβάσματα) από την Torcaso

Τον ήδη ισχυρό φάκελο ενδείξεων κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου εμπλουτίζουν τα νέα στοιχεία που έστειλε το ΣΔΟΕ στη Βουλή. Τα στοιχεία που έφτασαν την περασμένη Παρασκευή και αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» φανερώνουν μεταξύ άλλων έμβασμα της offshore εταιρίας Torcaso στην κυρία Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη. Ενισχύουν έτσι τα επιχειρήματα της επιτροπής που προσπαθεί να αποδείξει τη στενή σχέση της Torcaso με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου, με αποτέλεσμα μέλη της προκαταρκτικής να κάνουν ανοιχτά λόγο για άμεση επιστροφή του φακέλου των υποβρυχίων στη Δικαιοσύνη.

Στο υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 24/25.05.2011 δισέλιδο έγγραφο με διαβάθμιση «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ», που απέστειλε το ΣΔΟΕ στον πρόεδρο της επιτροπής Μ. Μπόλαρη και το οποίο τιτλοφορείται «ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ», το ΣΔΟΕ παρέχει αρκετά στοιχεία, όπως η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στην αντικειμενική αξία του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το τίμημα που κατέβαλε ο πρώην υπουργός (σ.σ.: σημείο 4).

Στο τέλος του υπομνήματος και με έντονα γράμματα το ΣΔΟΕ αποκαλύπτει: «Επίσης αναφέρουμε ότι το 2001 μεταφέρθηκε από τον λογαριασμό της Torcaso, που τηρείται στην Τράπεζα Κύπρου, σε λογαριασμό που τηρείται στην Εμπορική Τράπεζα με δικαιούχο την Αικατερίνη Σταμάτη, θεία (αδελφή του πατέρα της) της κ. Βασιλικής Σταμάτη, συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ποσό 3.000.000 δραχμών. Σε σχετική μας ερώτηση κατά την ένορκη εξέτασή της η κ. Αικατερίνη Σταμάτη δήλωσε ότι δεν ενθυμείται τα συγκεκριμένο γεγονός».

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο στοιχείο ενισχύει την προσπάθεια της επιτροπής να αποδείξει ότι η ροή του χρήματος ξεκινούσε από τη Ferrostaal και έκλεινε σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ακη Τσοχατζόπουλου με τη μεσολάβηση της Torcaso.

Υπενθύμιζαν επίσης όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά και συγκεκριμένα ότι το 1999 τρία εμβάσματα από ελβετική τράπεζα κατέληξαν σε λογαριασμό της κυπριακής Torcaso, διαχειριστής της οποίας ήταν εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, από την οποία αγοράστηκε για πρώτη φορά το μετέπειτα σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου. Την ίδια ακριβώς περίοδο, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, υπήρξε έμβασμα από τη Ferrostaal σε λογαριασμό της ίδιας ελβετικής τράπεζας με την κωδική ονομασία «KYROS». Χθεσινή μάλιστα ενημέρωση κύκλων του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι ο «KYROS» είναι υπαρκτό πρόσωπο που σχετίζεται με offshore στον Παναμά.

Επειτα από όλα αυτά η μεταφορά του συγκεκριμένου εμβάσματος απευθείας από την offshore σε συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιτροπής και ίσως αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα των ενδείξεων που θα κλείσουν την έρευνα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Τα αμπέλια

Κάνοντας εμφανές ότι δεν θέλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά του παλιού της συντρόφου πριν από την αυριανή κατάθεσή του, υπό τον φόβο επίθεσης Τσοχατζόπουλου στα μέλη του ΚΥΣΕΑ, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ έδειξε παραπομπή του πρώην υπουργού στον δικαστή κάνοντας λόγο για ισχυρές ενδείξεις. Πηγές από τη Ν.Δ. συνέκλιναν στην ίδια άποψη λέγοντας πως η Δικαιοσύνη θα αναλάβει να ερευνήσει τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Κατά τα άλλα χθες το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να ασχοληθεί με αμπέλια και αμπελουργούς. Κύκλοι του κόμματος έλεγαν ότι έχουν πειστεί ότι τα μαύρα χρήματα από τα υποβρύχια έχουν ξεπλυθεί με τεράστιες επενδύσεις μη πολιτικών προσώπων σε αγορές αμπελώνων, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αμπέλια του κ. Αβατάγγελου. Ελεγαν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι έχει βρεθεί και δεύτερος αμπελουργός, ο οποίος «έσπειρε τα αμπέλια του την περίοδο 1999-2000». Δήλωναν μάλιστα ότι έχουν πειστεί πως ο κύκλος ροής των χρημάτων ακολουθούσε τη διαδρομή Αθήνα – Εσεν – Ζυρίχη – Λευκωσία – Αθήνα.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα