Γάζωσαν πισώπλατα με καλάσνικοφ χρυσοχόο, πρώην μπασκετμπολίστα!

Η μόλις 22 μηνών Χριστίνα δεν θα ξαναδεί τον αγαπημένο της πατέρα. Η Ελευθερία θα γεννήσει χωρίς το στήριγμα του συζύγου το δεύτερο παιδί τους. Η τοπική κοινωνία βράζει και είναι έτοιμη να εκραγεί σέρνοντας τα εξ αμάξης στον υπουργό Απροστάτευτων Πολιτών Χρήστο Παπουτσή που βλέπει το έγκλημα να… μειώνεται στην Αθήνα. Εισπράξαμε πολλά συναισθήματα και καταγράψαμε πλήθος λεπτομερειών μιλώντας με φίλους, γείτονες και συναδέλφους του 34χρονου αδικοχαμένου κοσμηματοπώλη Γιώργου Αλεξόπουλου.

Χτες το πρωί στις 9.19 ο πανύψηλος πρώην μπασκετμπολίστας της Λυκόβρυσης πάλεψε με τους δολοφόνους του μέσα στο μαγαζί του και με δύο σφαίρες, πιθανόν από καλάσνικοφ, που δέχτηκε στην πλάτη ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Οι αδίστακτοι φονιάδες από μαρτυρίες προκύπτει ότι του είχαν στήσει καρτέρι και τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον μία με δυο μέρες νωρίτερα. Οταν ο Αλεξόπουλος άνοιξε το κοσμηματοπωλείο απενεργοποιώντας τον συναγερμό και ανεβάζοντας τα ρολά, δύο κρανοφόροι μπήκαν απρόσκλητοι και πρότειναν τα όπλα. Το στρατιωτικό ΑΚ-47 των 7.65 mm και ένα πιστόλι.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, όπως προκύπτει από το εσωτερικό του καταστήματος, το οποίο έχει υποστεί γενικευμένες ζημιές. Το θύμα δεν υπάκουσε στις απαιτήσεις τους, επιτέθηκε, πρέπει να τους γρονθοκόπησε αλλά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έφαγε δύο σφαίρες πισώπλατα κι έπεσε αιμόφυρτος στο δάπεδο. «Ακουσα φοβερό θόρυβο και υπόκωφους ήχους σαν πιστολιές. Είδα δύο τύπους που φορούσαν κράνη να βγαίνουν γρήγορα από το μαγαζί του Γιώργου. Ετρεξαν στην ανηφόρα, ανέβηκαν σε μια μηχανή και εξαφανίστηκαν. Σάστισα. Μετά είδα το κακό» μας είπε η συγγενής και φίλη της οικογένειας Αλεξοπούλου, Ελενα Παυλίδη, η οποία εργάζεται σε διπλανό κατάστημα.

Ο 34χρονος Γιώργος Αλεξόπουλος με την επιχείρηση που διατηρούσε στην οδό Πλαστήρα 5 στη Λυκόβρυση συνέχιζε την παράδοση της οικογενείας του που ασχολούνταν επί πολλά έτη με την αργυροχρυσοχοΐα. «Ο πατέρας του βοηθούσε λόγω πείρας αφού ήταν καταξιωμένος επαγγελματίας με άλλο κοσμηματοπωλείο κάποτε στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση ήταν φορτωμένη -απ’ όσα γνωρίζω-, δηλαδή είχε μέσα εμπόρευμα. Αυτό πρέπει να ήταν το δέλεαρ για τους ληστές. Ο χρυσός. Και αυτό το μεγάλο λάθος των ιδιοκτητών του» μας είπε παλαιός συνδικαλιστής του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθήνας που έσπευσε συγκλονισμένος στο μέρος της δολοφονίας.

Φίλοι όμως του θύματος εμφανίστηκαν χτες το μεσημέρι εξαγριωμένοι έξω από το μαγαζί του. «Από την ημέρα που έγινε το μακελειό στον Ρέντη, η ομάδα ΔΙΑΣ εξαφανίστηκε από τη γειτονιά μας. Η πολιτική ηγεσία φταίει που τσάκισε το ηθικό τους και τους ανάγκασε να είναι πιο επιφυλακτικοί στις περιπολίες τους» τόνισε φίλος του 34χρονου δολοφονηθέντος. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, με καταγωγή από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Κρήτης, παντρεμένος με την Ευγενία, είχαν μια κόρη 22 μηνών, τη Χριστίνα, την οποία βάφτισαν πέρυσι, και από πληροφορίες η σύζυγός του που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία στο Αιγάλεω εγκυμονούσε σε δεύτερο παιδί. Ο δολοφονηθείς φέρεται να είχε συγγενικές σχέσεις με συνεπώνυμό του βετεράνο αθλητή του στίβου αλλά και με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Αλεξόπουλο.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα