Η τρόικα θα αποφασίσει τι, πώς, πότε και πόσο θα ξεπουληθεί

Οι διαπραγματεύσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ολοκληρώθηκαν και απομένει να αποτυπωθούν στο τελικό κείμενο που συντάσσεται ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτό, η τρόικα θα φαίνεται ότι παρέχει τεχνική υποστήριξη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το πωλητήριο της δημόσιας περιουσίας. Στην ουσία όμως οι «τοποτηρητές» που θα επιλεγούν θα έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες, θα διαδραματίζουν ενεργό ρόλο και θα καθορίζουν εν πολλοίς τι, πότε, πώς και πόσο θα πουληθεί κάθε κρατικό «ασημικό».

Στην πρώτη γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει ο ΟΤΕ, το 16% του οποίου αναμένεται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με εκπροσώπους της Deutsche Telekom που θα βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα. Η πώληση του 36% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επίσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ εντός καλοκαιριού πρέπει να έχουν τελειώσει οι περιπτώσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (έως 75%) και της ΕΥΑΘ (έως 40%). Με τον -ουσιαστικά άπιαστο- στόχο της είσπραξης 15 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις έως το τέλος του έτους να παραμένει, η κυβέρνηση θα ρίξει αμέσως μετά στο τραπέζι του ξεπουλήματος ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ιππόδρομο (ΟΔΙΕ), ΛΑΡΚΟ (έως 55%), Καζίνο Πάρνηθας (έως 49%), ΕΑΣ (έως 66%), Κρατικά Λαχεία (49%-66%) και ΔΕΠΑ (έως 32%). Επίσης, θα επεκταθούν οι συμβάσεις παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και του ΟΠΑΠ.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα