«Αλλόκοτη» γκαλερί σε μεσαιωνικό κάστρο

Ενα υπαίθριο παζάρι τέχνης με φόντο το μεσαιωνικό κάστρο του Sudeley και τις ιστορίες που το «βαραίνουν». Αλλωστε είναι γνωστό ότι στους όμορφους και βραβευμένους -για την περιποίηση- κήπους του κάστρου έχουν κάνει μεγάλους περιπάτους τόσο η Ανα Μπολέιν και ο βασιλιάς Κάρολος Α’ όσο και δεκάδες άλλοι ξεχωριστοί καλεσμένοι μέλη ή μη της βασιλικής οικογένειας. Το μέρος αυτό, λοιπόν, επελέγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, προκειμένου να φιλοξενήσει μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση έργων τέχνης που «ξεφεύγει» από τα στενά όρια των αιθουσών δημοπρασιών.

Από τις 28 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών και σχεδιαστών θα «κατακλύσουν» τα ρομαντικά ερείπια του χώρου, θα «σκαρφαλώσουν» ακόμη και στους τοίχους του μεσαιωνικού κάστρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Form of intrigue» της Λόρα Ελεν Μπέικον, ένα έργο από πλεγμένα κλαδιά, το οποίο για τους επόμενους δύο μήνες θα βρίσκεται «κρεμασμένο» από τοίχο του κάστρου.

Ο τίτλος της πρωτοποριακής έκθεσης είναι «Material worlds», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις δημιουργίες, τα οποία κάθε άλλο παρά ταιριαστά είναι με τον χώρο του κάστρου. Εργα δηλαδή από σίδερο, γυαλί, αλουμίνιο ακόμη και ύφασμα, μέσα από τα οποία επιχειρείται να τονιστεί η αντίθεση των σύγχρονων αντικειμένων και του μεσαιωνικού κτίσματος.

Η έκθεση παρουσιάζει έντεκα σχεδιαστές από την Αγγλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία αλλά και τον Λίβανο. Οι επισκέπτες-πελάτες της παρουσίασης θα μπορούν να περιπλανηθούν στους κήπους -όπου βρίσκονται ατάκτως ερριμμένα τα έργα-, να κοντοσταθούν στα σημεία, θαυμάζοντας από κοντά τις δημιουργίες, αλλά και να φύγουν εν τέλει, έχοντας στην αγκαλιά τους κάποιο από τα αντικείμενα προς πώληση. Οσο για τις τιμές; Αυτές ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ και φτάνουν έως και τα 250.000 ευρώ!

Ανάμεσα στα κορυφαία έργα της έκθεσης βρίσκουμε τη μυστηριώδη μουσική εγκατάσταση με τίτλο «The kingdom (47Ηz)» του εικαστικού Πολ Φράιερ, αλλά και τον αστραφτερό θόλο του Αντρέα Σαλβέτι με τίτλο «Mazzolin di Fiori», μια σύνθεση 1.500 αλουμινένιων λουλουδιών.

Στην έκθεση ακόμη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις δημιουργίες των Τομ Μπούντχε με τις αλουμινένιες καρέκλες αλλά και τις γιγαντιαίες μέλισσες του καλλιτεχνικού διδύμου από τον Λίβανο με το όνομα Μπόκα.

Το επιβλητικό κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή Γκλοστερσάιρ έχει μια ιστορία 1.000 αιώνων. Πλέον αποτελεί την κατοικία της Lady Ashcombe και της οικογένειας Dent-Brocklehurst, που έχουν αφοσιωθεί στην αναγέννηση του κάστρου και των κήπων του.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα