Το (real estate) κόλπο της Αρετής και της Μαρίας!

Στη Βουλή πρόκειται να φτάσει η αποκάλυψη που έκανε χθες η «Real News» για την κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυο «φίλες» έστησαν ένα πολύ ωραίο κόλπο για να μην πληρώσουν φόρους για την πώληση πενταώροφης πολυκατοικίας στην Καλλιθέα.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, όπου ζητούν την παραίτηση εδώ και τώρα της γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι πρόκειται για «σοβαρό θέμα πολιτικής τάξης» και ότι αν η κυρία Καλτσά δεν παραιτηθεί όσο διαρκεί η έρευνα του ΣΔΟΕ, θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη «Real News» και τους δημοσιογράφους Στ. Κασίμη και Δ. Πανανού, «στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή βρίσκεται η κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα, γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά, λόγω μη καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η Αρ. Τσοχατζοπούλου και η Μ. Καλτσά αγόρασαν το 2002 οικόπεδο στην οδό Ευριπίδου 10, στο οποίο στη συνέχεια έκτισαν πενταώροφο συγκρότημα γραφείων περίπου 856 τ.μ (χωρίς τους ημιυπαίθριους) και προτού καν ολοκληρωθεί, το πώλησαν έναντι 2.500.000 ευρώ σε γνωστή εταιρία κατασκευής γυψοσανίδων».

Το ωραίο είναι ότι και οι δύο δήλωσαν ότι το ανήγειραν ως ιδιώτες και όχι ως επαγγελματίες. Αποτέλεσμα, να μην πληρώσουν τους φόρους που θα τους αναλογούσαν, αν το προσέθεταν ως εισόδημα των εταιριών τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί καθαρά εμπορική δραστηριότητα.

Για «σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Real fm 97,8 και επεσήμανε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, αν η κυρία Καλτσά δεν θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού Περιβάλλοντος για όσο διαρκεί η έρευνα του ΣΔΟΕ.

Η βουλευτής Ελένη Παναρίτη σε δηλώσεις τόνισε ότι «το γεγονός ότι η κυρία Καλτσά έχει τη συγκεκριμένη συνεργασία με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου είναι το γεγονός που ανεβάζει τα φρύδια πολλών ανθρώπων» και πρόσθεσε: «Πρέπει και να είμαστε και να φαινόμαστε ηθικοί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα