Με την… ντουντούκα του Παπουτσή ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Σκηνικό πολέμου στους δρόμους των Αθηνών περιέγραψε χθες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας για τη βία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προχωρώντας μάλιστα στον ισχυρισμό ότι η πλευρά όσων προκαλούν επεισόδια θέλει νεκρό.

«Η άλλη πλευρά επιδιώκει νεκρό αυτή την περίοδο» υποστήριξε ο κ. Οικονόμου περιγράφοντας το σκηνικό που επικράτησε στην Αθήνα το διήμερο 28-29 Ιουνίου και δείχνοντας να ευθυγραμμίζεται με τις κυβερνητικές απόψεις για το όλο θέμα – και ειδικά με τους δύο υπουργούς υπό τους οποίους διετέλεσε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη αρχικά και τον Χρ. Παπουτσή στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι για κάποιους η Κερατέα υπήρξε το πεδίο προπόνησης για όσα θα επακολουθούσαν, ενώ, ειδικά μετά την Κερατέα, υποστήριξε ότι υπάρχει και επιχειρησιακή αναβάθμιση στα μέσα που χρησιμοποιούν. Εκανε μάλιστα λόγο για ανησυχητική κλιμάκωση της βίας στην Αθήνα μετά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του 2007 και τα γεγονότα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. «Ειδικά το τελευταίο διάστημα λαμβάνει μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις» είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά για τα επεισόδια του διημέρου 28-29 Ιουνίου στο κέντρο των Αθηνών, ήταν χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός της Αστυνομίας απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στους «Αγανακτισμένους», τόνισε ωστόσο ότι ήταν τέτοια η κατάσταση, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πετάξουν ακόμα και μπουκάλια με ούρα στον Αγνωστο Στρατιώτη! Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε εξελιγμένες επιθέσεις κατά των αστυνομικών και περίεργη συνεύρεση ατόμων του αναρχικού χώρου με φασίζουσες ακροδεξιές νοοτροπίες με στόχο το Κοινοβούλιο. «Το τελευταίο διάστημα είμαστε η χώρα που στοχεύεται ευθέως το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η Βουλή» είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ δικαιολόγησε τους φράχτες λέγοντας πως η Αστυνομία ήθελε να αποφύγει τις σώμα με σώμα μάχες.

Ο κ. Οικονόμου απέδωσε στην ανησυχητική όσμωση τρομοκρατίας και κοινού ποινικού εγκλήματος που ξεκινάει μέσα από τις φυλακές τις εκτεταμένες και καθημερινές επιθέσεις με καλάσνικοφ σε αστικές περιοχές όλης της χώρας. «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσες πολλές επιθέσεις με καλάσνικοφ. Το καλάσνικοφ είναι όπλο πολέμου» είπε ανήσυχος ο κ. Οικονόμου.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα