Αθήνα εν… Καμίνη λόγω συμβασιούχων

Σημάδια διάλυσης αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος της Αθήνας, τα οποία τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης όσο και η δημοτική του ομάδα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα αυτό να έχει άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες.

Στο σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να φαίνεται από σήμερα, καθώς λήγουν -και δεν πρόκειται να ανανεωθούν- οι πρώτες 210 συμβάσεις, και θα κορυφωθεί τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και θα λήξουν και οι υπόλοιπές 240, απειλώντας να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, έρχεται να προστεθεί και το το πρόβλημα με τους συμβασιούχους διοικητικούς, τους συμβασιούχους της Μηχανογράφησης και τους συμβασιούχους γεωπόνους, εκ των οποίων 280 από 1ης Ιουλίου βρίσκονται στον δρόμο.

Οι συμβασιούχοι της Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ), με ανακοίνωσή τους, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Καμίνη κατηγορώντας τον για αναλγησία. Μάλιστα, τον καλούν προς εξεύρεση λύσης το συντομότερο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και τον ενημερώνουν «ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος κινητοποιήσεων από το σύνολο των συμβασιούχων του δήμου».

«Η αναλγησία και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη μάς έχουν οδηγήσει στην ανεργία από την πρώτη Ιουλίου του έτους, αφού, σύμφωνα με την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν θεωρούμαστε “απαραίτητοι” για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, παρόλο που πολλές υπηρεσίες ήδη υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει και οι δημότες βρίσκουν μπροστά τους τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθούν» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβασιούχοι θα επιδιώξουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στις 29 Αυγούστου, να πιέσουν τον δήμαρχο να προχωρήσει σε δίμηνες συμβάσεις, κάτι άλλωστε που το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει.

Συμβασιούχοι με τους οποίους συνομίλησε η «δημοκρατία» ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «ο δήμαρχος πρέπει να κάνει τις συμβάσεις για να κάνουμε τις απαραίτητες προσφυγές στα δικαστήρια. Αν δεν έχουμε τις δίμηνες, αν δεν προσκομίσουμε νέα στοιχεία, τότε η Γραμματεία του Πρωτοδικείου θα απορρίψει οποιαδήποτε ασφαλιστικά μέτρα και δεν θα θέσει καν το θέμα προς συζήτηση». Να σημειωθεί πως η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Πέρρου δεν αποδέχεται τις δίμηνες συμβάσεις για τους διοικητικούς συμβασιούχους, καθώς θεωρεί πως δεν εμπίπτουν στις έκτακτες ανάγκες, και αυτό παρά το ότι υπάρχει σχετική έγκριση από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα