Να σαρώσει τα πάντα θέλει ο αντιβασιλέας Ράιχενμπαχ

Τον δρόμο για την πλήρη επέλασή της στην ελληνική επικράτεια και στις δημόσιες υπηρεσίες προσπαθεί να ανοίξει η ομάδα του «αντιβασιλέα» Ράιχενμπαχ, που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας.

Χαρακτηρίζοντας απελπιστική την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας, η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «Den Morgen» επικαλείται απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Ράιχενμπαχ και μελών της λεγόμενης «Task Force». Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες δηλώνουν μάλιστα στην εφημερίδα ότι διαπιστώνουν στα ελληνικά υπουργεία μια έλλειψη από ικανά στελέχη που να έχουν τη διάθεση να μεταβάλουν τα κακώς κείμενα. «Υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι στα υπουργεία, οι οποίοι, όμως, δεν είναι οι κατάλληλοι. Αντίθετα, πολλοί από αυτούς υπονομεύουν τις εντολές που δέχονται από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους» τονίζει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

«Πάρτε για παράδειγμα τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, που αποτελούν την υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα της ομάδας Δράσης. Αυτό που αμέσως εντυπωσίασε την ομάδα είναι η μεγάλη διακριτική ευχέρεια που διαθέτουν οι εν λόγω εφοριακοί στην άσκηση των καθηκόντων τους. Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι εφοριακοί είναι εκείνοι που, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αποφασίζουν ποιος θα πληρώσει φόρους, κάτι που οδηγεί σε αυθαιρεσίες, πελατειακές σχέσεις και, εν τέλει, σε μια φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας» αναφέρει κατά το δημοσίευμα συνεργάτης του Ράιχενμπαχ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα