Ψάχνει τη «ζωή της άλλης» (Στέλλας) στα δάση της Κρήτης

Από τις ένδοξες μέρες της στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Η ζωή της άλλης», στην απόλυτη μοναξιά της μητέρας φύση. Και από τα έντονα φώτα των πλατό, στο απόλυτο σκοτάδι μιας καλαμένιας καλύβας, υπό το φως των κεριών. Τελικά, μερικά πράγματα είναι θέμα επιλογής και η Αλκηστις Βούλγαρη έκανε τη δική της. Η Στέλλα της σειράς του Μega, που έχει τρελάνει τα μηχανάκια της AGB, γύρισε την πλάτη στην απατηλή λάμψη της showbiz, επέστρεψε σε πρωτόγονες συνθήκες και σε αυτές σκοπεύει να ξεχειμωνιάσει!

Πιστεύει ότι η καρδιά του ανθρώπου γίνεται σκληρή μακριά από τη φύση. Για εκείνη, η μητέρα γη είναι πανίσχυρη, όμορφη, κυκλοθυμική, έξυπνη, μπλε, πράσινη. Υπάρχει σε κάθε τόπο. Γι’ αυτό την προηγούμενη Παρασκευή, λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της σειράς, μάζεψε τα λιγοστά πράγματά της και ξεκίνησε για το δικό της… Survivor. Η νεαρή ηθοποιός Αλκηστις Βούλγαρη, η οποία πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά του Mega «Η ζωή της άλλης», επέλεξε στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της να αφήσει το κλεινόν άστυ και να ζήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα μόνη, σε πρωτόγονες συνθήκες, προκειμένου να ανακαλύψει τον εαυτό της και να γίνει, όπως μας λέει, καλύτερος άνθρωπος.

Σε ένα δάσος της Κρήτης, δίπλα σε ένα ποτάμι και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, θα φτιάξει το δικό της «χειροποίητο» καταφύγιο. «Ηταν κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό. Θα μείνω δίπλα σε ένα ποτάμι και με τις καλαμιές θα φτιάξω μια καλύβα και θα ζήσω εκεί τον χειμώνα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνεις τη δύναμή σου και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Είναι ένα πέρασμα στη ζωή μου, ένα μονοπάτι που θέλω να το διασχίσω» μας εξηγεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε «τρόπο ζωής» την καθημερινότητά μας σε μεγάλα αστικά κέντρα, τις «ανέσεις» του πολιτισμού και την τεχνολογική ανάπτυξη που καλπάζει για να απλουστεύσει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας. Εχουμε χάσει όμως την επαφή μας με το φυσικό τοπίο. Οχι, όμως, και την Αλκηστις. Η Κρήτη ήταν πάντοτε ο αγαπημένος της προορισμός. Παιδί του… ελεύθερου κάμπινγκ, ήθελε να ζήσει ασυμβίβαστη, χωρίς κανόνες, ελεύθερη. Και τώρα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Κάποια στιγμή ψάχνεσαι ποιος είσαι, τι θέλεις. Οταν είσαι δεκτικός, ανοίγει η ψυχή σου κι ανακαλύπτεις πράγματα. Είναι μια προσωπική εξέλιξη. Αν βρεις την αλήθεια μέσα σου, είσαι καλύτερος σε όλα. Φαίνεται τραβηγμένο, αλλά είναι απλό. Ενας άνθρωπος πρέπει να μάθει να ζει με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης» τονίζει κι εκπλήσσεται από τις απανωτές ερωτήσεις μας για το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει μόνη της στην ερημιά. Γιατί η ηθοποιός σκοπεύει να ζήσει όλους αυτούς τους μήνες χωρίς συντροφιά. Αυτό το διάστημα βρίσκεται ήδη στο νέο της «σπιτικό» και, όπως υπολογίζει, η καλύβα της θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα αφήσει στη μάνα γη. «Για το κρύο θα φτιάξω ένα αυτοσχέδιο τζάκι. Νερό θα αντλώ από το ποτάμι. Θα το βράζω και θα το αποστειρώνω. Τρόφιμα και προμήθειες θα παίρνω από το κοντινότερο χωριό. Για να έχω φως το βράδυ, θα χρησιμοποιώ κεριά. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται». Η ηθοποιός θεωρεί ότι αυτή η εμπειρία θα τη βοηθήσει πρωτίστως στη δουλειά της. Αν και για φέτος τον χειμώνα είχε προτάσεις για το θέατρο, τις απέρριψε όλες προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

 

«Θέλω να ανακαλύψω άγνωστες πτυχές μου»

«Εκεί θα ησυχάσω, θα μελετήσω και θα βρω τον εαυτό μου. Θέλω να ανακαλύψω πτυχές μου που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες και σ’ εμένα. Δεν είμαι η μόνη ηθοποιός που κάνει κάτι τέτοιο. Πολλοί συνάδελφοί μου προτού κάνουν μια μεγάλη θεατρική παράσταση αποσύρονται στη φύση, όπως ο Πολωνός θρυλικός σκηνοθέτης Βλοτζιμιέρζ Στανιέφσκι». Από την ίδρυση του θιάσου Γκαρτζενίτσε το 1977 ο Στανιέφσκι έκανε την επανάστασή του, μιλώντας για ένα θέατρο οικολογικό, που φιλοξενεί πολιτισμούς, αναζητεί τη φύση και την ιερή της ενέργεια. Ο Στανιέφσκι περιπλανήθηκε με τους ηθοποιούς του στα χωριά και στην ύπαιθρο της Πολωνίας, άντλησε ιστορίες από τους αγρότες, έκανε πρόβες τις νύχτες στα δάση, συνόδευσε τις παραστάσεις του με λαϊκά γλέντια και όρισε ως βάση του το χωριό Γκαρτζενίτσε. Με εκείνον ως πρότυπο, η ηθοποιός ξεκίνησε τη δική της περιπλάνηση σε ένα ταξίδι που θα είναι μόνη. «Θα μείνω έως το Πάσχα. Τον Γενάρη θα ξεκινήσω να ψάχνω για δουλειά. Αλλωστε, δεν πάω για να μονάσω» καταλήγει χαριτολογώντας.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα