«Ξέρεις τι κάνουν οι γιατροί στο Παίδων;»

Διαψεύδουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο 130 γονείς παιδιών που έχουν χειρουργηθεί στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Μάλιστα, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, στηρίζουν τους παιδοκαρδιοχειρουργούς, δρ Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και δρ Αντώνη Καλλικούρδη, που τέθηκαν σε αργία και ζητούν την άμεση αποκατάστασή τους, καθώς, όπως σημειώνουν, η μόνη τους απόκλιση από τη «δεοντολογία» είναι ότι οι δύο γιατροί κάνουν πολλά περισσότερα από αυτά που απαιτεί ο «τύπος» και το «ωράριο»! Παράλληλα, τονίζουν ότι ουδέποτε υπήρξε διαπληκτισμός των γιατρών πάνω από το προσκέφαλο ναρκωμένων παιδιών, όπως κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν, «ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος των παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν».

Στην επιστολή τους, οι γονείς καταγγέλλουν τη μεθόδευση της διοίκησης του θεραπευτηρίου, που στόχο έχει να κλείσει το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο, ώστε να ωφεληθεί ο ιδιωτικός τομέας: «Οι δήθεν “αποκαλύψεις” των διοικήσεων του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” και της 1ης ΥΠΕ, καθώς επίσης και οι χαλκευμένες “κατηγορίες”, εναντίον αυτών των δύο εξαιρετικών γιατρών, προσέφεραν “πολύτιμο έργο” σε όσους τυχόν ωφελούνται από το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου» τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς.

«Οι καρδιοχειρουργοί μας όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας, όπως τους κατηγόρησαν, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας, γι’ αυτό και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας» είπε στη «δημοκρατία» η Χρυσάνθη Κοκολάκη, που το παιδί της χειρουργήθηκε δύο φορές στο «Αγία Σοφία» το 2008 και το 2010.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα