Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι φτωχική, αλλά ο σάκος του Αϊ-Βασίλη όλο και κάτι θα έχει. Από τον καινούργιο χρόνο, ίσως και λίγο νωρίτερα, θα φέρει νέα προγράμματα στην τηλεόραση. Σειρές, ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια ετοιμάζονται να μπουν στον τηλεοπτικό στίβο. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Και την αρχή θα κάνει το Mega. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου «Τα μυστικά της Εδέμ» κατεβάζουν αυλαία και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου κάνουν πρεμιέρα τα «Κλεμμένα όνειρα». Η υπόθεση αφορά ένα σύγχρονο ιδιωτικό κολέγιο, όπου νέοι φοιτητές προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια του παρελθόντος και να ξεκινήσουν τη ζωή τους δυναμικά μέσα από συγκρούσεις, έρωτες και σχέσεις που μπερδεύονται.
Στη σειρά τους πρώτους ρόλους κρατούν ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Αθηνά Οικονομάκου, ο Κωνσταντίνος Λάγκος, ο Ορφέας Παπαδόπουλος και η Βάσω Λασκαράκη.
«Η ζωή της άλλης» θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και θα αντικατασταθεί από το νέο καθημερινό σίριαλ «Βασιλιάδες». Ο Κώστας Κόκλας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Ζέτα Δούκα, η Βασιλική Ανδρίτσου αλλά και η Μάρθα Καραγιάννη θα επιστρατεύσουν όλο το ταλέντο τους για στιγμές γέλιου. Οσο για την υπόθεση; Ο Μάρκος Βασιλιάς (Κώστας Κόκλας), χήρος, βιοπαλαιστής και πατέρας τεσσάρων παιδιών, κάνει μία καλή πράξη όταν «αναβάλλει» την αυτοκτονία μιας ώριμης κυρίας (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία λόγω προβλημάτων υγείας προτιμά να αποδημήσει. Για να τον ευχαριστήσει, τον κάνει πρόεδρο της εταιρίας της και η ίδια φεύγει στο εξωτερικό. Τα πρώτα επεισόδια είναι έτοιμα, γι’ αυτό και τα γυρίσματα είχαν σταματήσει. Από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, οι ηθοποιοί ξαναπιάνουν δουλειά. Και ο ΑΝΤ1 στον χορό των καθημερινών σίριαλ και μάλιστα με την υπογραφή του Στράτου Μαρκίδη. «Είναι στιγμές» είναι ο τίτλος της νέας φιλόδοξης παραγωγής που θα κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο. Οι υπεύθυνοι του σταθμού έχουν ήδη προγραμματίσει να την εντάξουν στην απογευματινή ζώνη και θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος των «Κλεμμένων ονείρων» του Mega. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου και το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από τους Σταύρο Ζαλμά, Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Κιμούλη, Ναταλία Δραγούμη και Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τριών εντελώς διαφορετικών γυναικών οι οποίες είναι αδελφές και προέρχονται από εύπορη οικογένεια. Ομως σε μικρή ηλικία έχασαν σε ατύχημα τη μητέρα τους. Ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε και τώρα πια έρχονται να αποκαλυφθούν μυστικά του παρελθόντος.
Τέλος, το Mega φέρνει τη νέα τηλεοπτική πρόταση «Minute to win it». Ενα τηλεπαιχνίδι στο οποίο όλες οι δοκιμασίες θα γίνονται σε ένα λεπτό. Ο παρουσιαστής κληρώθηκε και ανακοινώθηκε μέσω… twitter και δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Το τρέιλερ έχει ήδη αρχίσει να παίζεται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Και τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στη νίκη; Εξάσκηση σε απλές δοκιμασίες που πρέπει να τις φέρουν εις πέρας μόλις σε 60 δευτερόλεπτα. Στο παιχνίδι, που παίζεται εδώ και δύο χρόνια στο αμερικανικό δίκτυο NBC και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε άλλες 25 χώρες του κόσμου, η παραγωγή έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 100 δοκιμασίες. Το τελικό έπαθλο θα είναι 50.000 ευρώ.
Εντός του Μαρτίου περιμένουμε και το «Dancing with the stars» από το κανάλι του Αμαρουσίου.
Χρήμα και πεθερικά σε πρώτο πλάνο
Εκτός από τη νέα καθημερινή σειρά, ο ΑΝΤ1 ετοιμάζεται να ρίξει τον Ιανουάριο στη μάχη της τηλεθέασης το γερμανικής προέλευσης τηλεπαιχνίδι «Galileo», το οποίο προβάλλεται ήδη σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και εμπίπτει στην κατηγορία του sciencetainment, καθώς συνδυάζει την επιστήμη με την ψυχαγωγία. Στόχος του, να εξηγεί φυσικά φαινόμενα με διασκεδαστικό τρόπο. Παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Λιανός, ο οποίος σήμερα φεύγει για τη Σερβία όπου γίνονται τα γυρίσματα, προκειμένου να κάνει τις τελευταίες λήψεις.
Κι από την… επιστήμη στο ριάλιτι. Τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου ετοιμαστείτε για φάρσες. Το κανάλι του Αμαρουσίου ποντάρει στην «Οικογένεια της συμφοράς» και στον ειδικό πια Σάββα Πούμπουρα. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται σε μεζονέτα στην περιοχή των Μεσογείων, η οποία έχει νοικιαστεί και παγιδευτεί με κρυφές κάμερες. Εκεί καταγράφονται τα παθήματα των παικτών, οι οποίοι, πιστεύοντας ότι θα γνωρίζουν τα μελλοντικά τους πεθερικά, έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από εκπλήξεις, αφού οι συμπέθεροι είναι… ηθοποιοί που έχουν σκοπό να τους τρελάνουν.
Κωνσταντίνα Γαρνέλη