Mousaka αλά ιταλικά

Και η Ιταλία απέκτησε τον… Ελληνα «Master chef» της. Μπορεί στη χώρα των μακαρονάδων να ξέρουν από μαγειρική, αλλά κι εμείς, οι γείτονες, δεν πάμε πίσω! Απόδειξη; Ο πρώτος Ιταλός «Master chef» είναι γέννημα θρέμμα της Ελλάδας, λέγεται Σπύρος Θεοδωρίδης και αποτελεί τη ζωντανή διαφήμιση του… μουσακά! Ο παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής ξεχώρισε, αν και χαμηλών τόνων και ντροπαλός, ανάμεσα στους 18 διαγωνιζομένους για τη φαντασία και τη δημιουργική του διάθεση. Κανείς, όμως, στην αρχή του παιχνιδιού, που έκανε πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου από το κανάλι Celio TV, δεν πίστευε ότι θα ήταν εκείνος που θα διεκδικούσε σε ξένο έδαφος τον πολυπόθητο τίτλο. Την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμασίες του τελικού, βρέθηκε στη θέση του φιναλίστ, αντιμέτωπος με δύο ικανότατες αντιπάλους. Τελικά, υπερίσχυσε και στέφτηκε ο μεγάλος νικητής. Και φυσικά αυτές τις ημέρες στην Ιταλία είναι το πρόσωπο της εβδομάδας. Συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, μέχρι και σελίδα στο facebook δημιουργήθηκε για τους φίλους του. Και καλά όλα αυτά θα πείτε… αλλά τι κέρδισε; Τα δύο έπαθλα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού και 100.000 ευρώ είναι πια δικά του -στην Ελλάδα δίνονται 50.000 ευρώ- και θα έχει την ευκαιρία να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με δικές του συνταγές.

Ο Σπύρος Θεοδωρίδης είναι 37 χρονών. Δεν γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά μετακόμισε εκεί πριν από 14 χρόνια και ζει μόνιμα στη Μοντένα, μια πόλη στα βόρεια, η οποία, εκτός από το περίφημο μπαλσάμικο, φημίζεται για τις… λιχουδιές της και την καλή της κουζίνα. Οταν ήταν μικρός, πήγαινε με τη μητέρα του συχνά στο θέατρο, καθώς εκείνη το λάτρευε. Την αγάπη της αυτή τη μετέδωσε και στον… πρώτο Ιταλό «Master chef», ο οποίος θέλησε να ανοίξει τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες. Τελείωσε τη δραματική σχολή, αλλά φαίνεται ότι η μοίρα τού επεφύλασσε άλλα σχέδια.

Το πάθος του για την κουζίνα ξεκίνησε για βιοποριστικούς λόγους. Καθώς η μητέρα του δεν μαγείρευε, πήρε εκείνος τον ρόλο του μάγειρα. Και απ’ ό,τι αναφέρει το βιογραφικό του, ήθελε πάντα να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει νέες γευστικές εμπειρίες και υλικά. Μάλιστα, προκειμένου να ικανοποιήσει αυτή του την ανάγκη, ταξίδεψε σε όλη την Ιταλία αναζητώντας ιδιαίτερες γεύσεις. Και τώρα που έχει γίνει πια ένας πραγματικός σεφ, ποια είναι η μεγαλύτερή του επιθυμία; Να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στην Υδρα.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img