Πουτ δε… κόουτς ντάουν

Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί στον… «Αγαπούλα» Τάκη Σπυριδάκη και τον «Ομορφάντρα» Μανώλη Μαυροματάκη, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει το αμίμητο «Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι» σε διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού;

Επτά χρόνια έχουν περάσει και η ατάκα που είχε κάνει το πανελλήνιο να ξεκαρδίζεται στα γέλια ακόμη παραμένει ανάμεσα στις καλύτερες που έχουν γραφτεί για διαφημιστικό σποτ. Βέβαια τι να την κάνεις την ατάκα χωρίς τον κατάλληλο εκφραστή; Ο Θάνος Κοντογιώργης, ο «αστυνομικός» που έτρεχε να συλλάβει τον… κλεφτοκοτά, είχε δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας και είχε κάνει τη διαφορά. Σήμερα… βρίσκεται και πάλι στις τηλεοπτικές επάλξεις. Μπορεί να μη φοράει τη στολή του αστυνομικού, αλλά έχει αναλάβει ρόλο προπονητή μπάσκετ στην καθημερινή σειρά «Κλεμμένα όνειρα» του Mega υποδυόμενος τον Ανδρέα.

«Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζομαι με τον σκηνοθέτη της σειράς Δημήτρη Αρβανίτη. Είχαν προηγηθεί οι σειρές “Ελα να αγαπηθούμε” και “Μια στιγμή, δυο ζωές”. Μικρός έπαιζα μπάσκετ στον Σπόρτινγκ… τον έχω τον ρόλο» μας λέει ο ηθοποιός χαριτολογώντας και συνεχίζει: «Ο Ανδρέας έρχεται αντιμέτωπος με τους δύο ήρωες, τον Σταύρο και τον Αρη, αλλά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το θέμα είναι ότι γίνεται μια καλή τηλεοπτική προσπάθεια. Καθώς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει κι όλα καταρρέουν, κάθε φορά εξασφαλίζουμε τα προς το ζην υπολογίζοντας πια να βγάζουμε τη μέρα. Θεωρώ τον εαυτό μου από τους τυχερούς. Ο κλάδος μας έχει 95% ανεργία». Οι διαφημίσεις για έναν ηθοποιό στις μέρες μας αποτελούν οικονομική… ανάσα καθώς οι αμοιβές στην τηλεόραση έχουν πέσει κατά πολύ. «Η αμοιβή μιας διαφήμισης μπορεί να είναι η αντίστοιχη μιας ολόκληρης σεζόν στο θέατρο. Είναι, όμως, και υπερέκθεση και γι’ αυτό πληρώνεσαι καλά».

Ωστόσο ο Θάνος Κοντογιώργης υπογραμμίζει ότι ένα σποτ μπορεί ταυτόχρονα να αποτελεί και μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους. «Η διαφήμιση στην οποία εγώ έπαιξα είχε πολύ καλό σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος είναι κινηματογραφιστής. Ολοι την αντιμετωπίσαμε σαν κινηματογραφική δουλειά. Για να μπορέσεις να την υποστηρίξεις πρέπει να είσαι καλός ηθοποιός. Η επιτυχία του Μαυροματάκη, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους της γενιάς του και κορυφαίο ηθοποιό και του εξαιρετικού Τάκη Σπυριδάκη, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Κι εγώ δεν έχω παράπονο. Θα το ξανάκανα ευχαρίστως».

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις

Advertisement 4