Ο Σημίτης χτύπησε σαν κόμπρα (ξεχνώντας τις ευθύνες του): Το Μνημόνιο πολιτικά ήταν ένα μοιραίο λάθος

Ο εξίσου μοιραίος για την κατάσταση στην οποία έφτασε ο τόπος Κώστας Σημίτης αποφάσισε «να κάψει» τον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας πολιτικά μοιραίο λάθος το Μνημόνιο. Η απόφαση του κ. Παπανδρέου, όπως ομολόγησε με καθυστέρηση μηνών βέβαια και ο κ. Σημίτης, βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση και σε μια σκληρή λιτότητα. Το χτύπημα του πρώην πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα… προκαταβολικά με δελτίο Τύπου για ομιλία που θα κάνει τη Δευτέρα στο Βερολίνο προκάλεσε σοκ στην Ιπποκράτους και οργή στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης, που ενδέχεται να τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της παραποίησης των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Για το θέμα μάλιστα είχε κάνει ερώτηση η «δημοκρατία» στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στη ΔΕΘ, και εκείνος είχε απαντήσει ότι η Ν.Δ. θα κάνει μία και μόνη Εξεταστική για το πώς έφτασε η χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο. Χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης σε δήλωσή του επισήμανε ότι τόσο ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επιβεβαιώνουν όσα έλεγε η Ν.Δ. επί μήνες και «φώναζε» ο κ. Σαμαράς, για αλλαγή πορείας με την υιοθέτηση μέτρων-ανάσα, που θα ανέκοπταν την ύφεση.

Χθες πάντως στη Βουλή, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις Προβόπουλου, οι τόνοι ανέβηκαν με τον Κώστα Μουσουρούλη της Ν.Δ. να προαναγγέλλει ότι η ώρα της εξεταστικής για την οικονομία και τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ πλησιάζει. Εμφανώς θορυβημένος και έχοντας προφανώς ενημερωθεί για τη διαβίβαση της δικογραφίας για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. στον Αρειο Πάγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι ο κ. Προβόπουλος πρέπει να μιλήσει καθαρά, καθώς δεν είναι ώρα για χρησμούς. «Σας ενοχλούν όσα είπε ο Προβόπουλος, αλλά επί 27 μήνες δεν κάνατε τίποτα» του απάντησε ο Κ. Μαρκόπουλος της Ν.Δ.

Το χτύπημα του κ. Σημίτη, που γίνεται σε μια περίοδο που το «εκσυγχρονιστικό» μέτωπο ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, δίνει αέρα στον κ. Παπαδήμο να μηδενίσει το κοντέρ της διετίας Παπανδρέου και να ισχυριστεί ότι κάνει νέα αρχή.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο σε εκδήλωση που διοργανώνουν τα ιδρύματα Heinrich Boll και Freie Universitat υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο».

Ο κ. Σημίτης έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα σημεία από την ομιλία αυτή, με τίτλο «Ελλάδα, quo vadis;», στα οποία αναφέρεται στις ελληνικές παραμέτρους της κρίσης καθώς και στις αιτίες της που οδήγησαν στο ελληνικό Μνημόνιο.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα