«Εμπρός, αετέ δικέφαλε»

Είναι κίτρινος, έχει ρόδες και όταν κυκλοφορεί, κάνει… μπαμ. Αν τον δείτε μπροστά σας, σίγουρα θα τον αναγνωρίσετε γιατί έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Και ποιος είναι αυτός;

Ο «Δικέφαλος», το τροχόσπιτο του τηλεοπτικού Μάρκου Βασιλιά (Κώστας Κόκλας) από τη σειρά του Mega «Οι βασιλιάδες», που έχει κάνει ευτυχισμένους, -στην πιο δύσκολη φάση για την ιστορική ομάδα (λόγω των διοικητικών προβλημάτων) – πολλούς ΑΕΚτζήδες. Ο τετράτροχος «πρωταγωνιστής» της σειράς που έχει τρελάνει τα μηχανάκια της AGB, εξυμνείται από τις ηλεκτρονικές σελίδες του ιστορικού συλλόγου και έχει γίνει και η μασκότ της σειράς. Και μη νομίζετε ότι πρόκειται για ένα απλό τροχόσπιτο. Οπως όλα τα πράγματα, έχει κι αυτό την ιστορία του. Γιατί ο «Δικέφαλος», με το σύνθημα στο καπό «Εμπρός, αετέ», στα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν φορτηγό κι έκανε… μεταφορές. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και, απ’ ότι καταλαβαίνετε, τα έχει τα χρονάκια του. Το πρώτο του αφεντικό τον… μεγάλωσε στα Πετράλωνα και με τα χρόνια βρέθηκε στον Πειραιά. Εχει δουλέψει και ως καντίνα πουλώντας… βρόμικα, αλλά είχε και τα τυχερά του, αφού τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του είχαν φανεί σε κάποιες διαφημίσεις. Το τελευταίο του αφεντικό φαίνεται ότι ήταν μερακλής. Εκείνος ήταν που το μετέτρεψε σε τροχόσπιτο και μαζί του γύρισε απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

Κι εκείνο πρόσφερε όλα τα κομφόρ, στρωματάκι, κουζινούλα… Κι εκεί που πίστευε ότι η ζωή, όπως των περισσότερων φορτηγών, τελειώνει στα 50, για εκείνο έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Και να που έφτασε να γίνει τηλεοπτικός αστέρας και να πρωταγωνιστεί στην πιο δημοφιλή σειρά της τηλεόρασης. Οι παραγωγοί της εκπομπής το αναζήτησαν από τις μικρές αγγελίες, καθώς, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, εκείνο της ισπανικής σειράς «Los Roldans» πάνω στο οποίο βασίστηκε η ελληνική σειρά, ένα αντίστοιχο αυτοκινούμενο, το οποίο ονομαζόταν Τυφώνας, είχε περίοπτη θέση στο σίριαλ και… πρωταγωνιστικό ρόλο. Ετσι έλαμψε το άστρο και του δικού μας «Δικεφάλου», κατόπιν προτροπής φυσικά του φανατικού της original Κώστα Κόκλα.

Γιατί από το στούντιο ATA που έχει αναλάβει την παραγωγή έψαχναν ένα τροχόσπιτο όχι του σωρού, αλλά με προσωπικότητα, το οποίο θα είχε ταπεινή καταγωγή, αλλά δεν θα έλεγε όχι σε μια κόντρα με τον Κιτ του «Ιππότη της ασφάλτου» ή την Αστον Μάρτιν του Τζέιμς Μποντ. Αλλωστε τέσσερις ρόδες έχουν κι αυτά.

Μάλιστα, οι μετατροπές που έγιναν μετά την αγορά του ήταν ελάχιστες. Είχε στιλ, ούτως ή άλλως. Και μην πιστέψετε ότι τώρα που ο Μάρκος Βασιλιάς έπιασε την καλή θα αφήσει τον «Δικέφαλο» και θα πιάσει τις κούρσες. Ολα κι όλα. Ηταν, είναι και θα είναι το φετίχ του και θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα