«Bollywood show» αλά γαλλικά

Πολύχρωμα φανταχτερά κοστούμια, μελωδίες από σιτάρ, πανέμορφες καλλονές από την Ινδία -προσεκτικά διαλεγμένες από διαγωνισμούς ομορφιάς- και φυσικά δακρύβρεχτες ιστορίες έρωτα, πάθους, πόνου και λύτρωσης.

Η συνταγή της επιτυχίας των ταινιών του Bollywood μπορεί να μη βασίζεται στην πρωτοτυπία του σεναρίου και στους έξυπνους διαλόγους, αλλά στις εξαιρετικές χορογραφίες, στους λαϊκούς ήρωες και φυσικά στο «happy end», στο ευτυχές τέλος δηλαδή που πάντα ολοκληρώνει μια ιστορία από τον κόσμο του Bollywood.

Σε αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα της Ινδίας επιχειρεί να μας μεταφέρει το «Bollywood Show», που σήμερα και για μόνο μία παράσταση φιλοξενείται στο Θέατρο Badminton. Το εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο για πρώτη φορά έρχεται στα μέρη μας, διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο της ευρωπαϊκής του περιοδείας έχοντας καταφέρει εκτός από το να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές να γεμίσει ασφυκτικά τα θέατρα με κόσμο.

Εχοντας ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 παραστάσεις το «Bollywood Show» αποτελεί μια μοναδική παραγωγή, η οποία συνδυάζει μοντέρνους με παραδοσιακούς χορούς παρουσιάζοντας στο κοινό όλα τα μουσικά κινηματογραφικά χιτ της ινδικής γλώσσας! Το σόου δηλαδή συνδυάζει τον χορό με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των ινδικών ταινιών μεταξύ των οποίων και ένα κομμάτι από το πολυβραβευμένο φιλμ του Ντάνι Μπόιλ «Slumdog millionaire».

Πρωταγωνιστές του υπερθεάματος, ταλαντούχοι χορευτές -πολλοί από τους οποίους προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας-, οι οποίοι παρουσιάζουν μέσα από χαρακτηριστικές χορογραφίες όλη τη γοητεία της Ινδίας, αποτυπώνοντας κάποια βασικά «συστατικά» του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου της «μυστηριακής» αυτής χώρας της Ανατολής. Σε κλάσματα δευτερολέπτου μάλιστα οι χορευτές με επιδέξιες κινήσεις αλλάζουν τα 100 και πλέον κοστούμια της πολυδάπανης παραγωγής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το σόου είναι βασισμένο στα πρότυπα των ταινιών του Bollywood, με τις οποίες ειδικά το ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο, αφού το περασμένο καλοκαίρι είχαν φιλοξενηθεί στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα στη ζώνη prime-time.

Το ενδιαφέρον βέβαια της εν λόγω παραγωγής είναι ότι το ινδικό σόου δεν μας έρχεται από το Μουμπάι -την καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Bollywood- αλλά από την κοντινή μας Γαλλία, αφού η παραγωγή της φέρει γαλλική υπογραφή. Ο σκηνοθέτης της είναι ένας Γαλλοϊνδός ονόματι Μοχάν Ντελαμούρ, o οποίος αποφάσισε να ζωντανέψει στο θεατρικό σανίδι τη μουσικοχορευτική κληρονομιά της (κατά το ήμισυ) πατρίδας του.

Εξωτικές πρωταγωνίστριες με διακρίσεις σε καλλιστεία

Το σόου πάντως είναι η πρώτη παρόμοια παραγωγή με πρωταγωνιστές του ήρωες του Bollywood που δημιουργήθηκε στη Γαλλία και μετράει ήδη έξι χρόνια ύπαρξης, ενώ έχει παρουσιαστεί σε όλα τα μεγάλα θέατρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες χορεύτριες που συμμετέχουν στο Bollywood Show προέρχονται από τα καλλιστεία επιλογής της Μις Ινδία στη Γαλλία, καλλονές δηλαδή με εξωτική ομορφιά που πλαισιώνουν τους λαμπερούς πρωταγωνιστές.

Η ιδέα της δημιουργίας του σόου στα πρότυπα των ταινιών Bollywood ξεκίνησε πρώτα από τη γνωστή οικογένεια-δυναστεία της βιομηχανίας του Bollywood, τους Merchants. Το πρώτο μιούζικαλ, που είχε τον τίτλο «Merchants of Bollywood», βασίστηκε στην πραγματική ιστορία της οικογένειας αλλά και στον τρόπο «αναρρίχησής» της στην κορυφή της ινδικής βιομηχανίας.


Info: Σήμερα στο θέατρο Badminton (Αλσος Στρατού, Γουδή). Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από τα 20 ευρώ (φοιτητικό) και φτάνουν τα 50 ευρώ στην Α’ ζώνη. Ωρα έναρξης: 21.00.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα