Αντ. Σαμαράς: Δεν στηρίζω αποφάσεις που θα μεγαλώσουν την ύφεση!

-«Πρόεδρε, τι θα κάνεις αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού;» Αυτό ήταν το πρώτο ερώτημα που έκαναν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ.

-«Αυτό δεν πρόκειται να το στηρίξουμε. Το έκανα ξεκάθαρο τόσο στη συνάντηση των αρχηγών όσο και στο κλιμάκιο της τρόικας» τους απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Εγώ δεν πρόκειται να στηρίξω αποφάσεις που ανατροφοδοτούν την ύφεση. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να καταργηθεί ο διάλογος. Θα στηρίξω όποια απόφαση πάρετε μετά τις διαβουλεύσεις που θα έχετε οι κοινωνικοί εταίροι».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν συναινεί ούτε στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού ούτε στη μείωση του βασικού μισθού που προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Και με τις επικουρικές τι θα κάνετε;» ήταν άλλη ερώτηση.

«Διαφωνώ με τις οριζόντιες μειώσεις. Δεν οδηγούν πουθενά» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Το κλίμα πάντως που υπήρχε και από τις δύο πλευρές ήταν θετικό.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στον Λουκά Παπαδήμο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να ορθώσει το ανάστημά του, αφού άλλωστε ξέρει ότι η μείωση των μισθών δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα». Επίσης ο κ. Παναγόπουλος μίλησε με δηκτικό τρόπο για «τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι πηγαίνουν στους τροϊκανούς και καταδίδουν πολλά, όπως π.χ. για τη μετενέργεια των συμβάσεων, θέμα που το γνώριζαν πολύ λίγοι». Επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε και ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης, ο οποίος δήλωσε ότι «έχουμε πει από την αρχή ότι ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά μόνο τραπεζιτών».

Την ανάγκη το νέο Μνημόνιο να δίνει έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντιες περικοπές και επιπλέον μέτρα επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα