Καταιγίδα μετά την τρικυμία

Αναβρασμό και… φουρτούνα προκάλεσε στον Ολυμπιακό η ήττα από την Ξάνθη· γκέλα που ίσως αφήσει τους «ερυθρολεύκους» πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, διαφορά που στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί ότι δύσκολα καλύπτεται.

Δικαιολογίες για το στραβοπάτημα υπάρχουν, από τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών (Μιραλάς – Τζιμπούρ) μέχρι και το λάθος του ρέφερι Κωνσταντινέα να μην καταλογίσει πέναλτι στον Τοροσίδη στις καθυστερήσεις.

Ομως αυτό που καίει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο είναι τι θα γίνει για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και -αν το πάμε πιο πέρα- να αντιστραφεί η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μοιάζει να το παίρνει πάνω του και με επίσημη δήλωση ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός από τα χτυπήματα των «εχθρών» και ότι με την κατάλληλη ενίσχυση θα είναι αυτός ο κερδισμένος. Μεταξύ άλλων τονίζει: «Για μια ακόμα φορά, χθες, γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος του Ολυμπιακού· μιας αδικίας που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλοίωσε (ξανά) τον βαθμολογικό πίνακα και πλήγωσε το ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Στηρίζουμε τον προπονητή και τους παίκτες μας, θα ενισχύσουμε άμεσα την ομάδα, θα γεμίσουμε το γήπεδό μας και όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, ειρηνικά και μαζικά, θα δώσουμε μάχες για ισονομία σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα του πρωταθλήματος. Και στο τέλος του δρόμου θα φτάσουμε στους τίτλους που μας αξίζουν, γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ξέρω τι χρειάζεται και θα το πράξω άμεσα… Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για τη μεγάλη νίκη».

Σε διοικητικό επίπεδο, η ΠΑΕ θα θέσει θέμα ηγεσίας και για την ΕΠΟ μετά τις αλλαγές στην κορυφή της ΚΕΔ.

Νωρίτερα ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς είχε επιτεθεί στην Πολιτεία: «Υπάρχει εχθρότητα και από την Πολιτεία -σαν κλίμα- απέναντι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Οι οπαδοί μας κινούνται μαζικά σε όλη την Ελλάδα και δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, σε αντίθεση με οπαδούς άλλων ομάδων. Δεν μπορείς να απαγορεύεις την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών ή να τους ταλαιπωρείς παντού».

Γίνεται αντιληπτό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν σε όλα τα μέτωπα, ενώ δεν αποκλείεται η πληγή που άνοιξε η Ξάνθη να έχει επίδραση και στα μεταγραφικά.

Κύκλοι της ΠΑΕ δεν αποκλείουν να γίνει τελικά η έκπληξη στο παζάρι με την απόκτηση ποδοσφαιριστή, που θα προκαλέσει αίσθηση, με στόχο να ζεσταθεί ο κόσμος (ή να γίνουν δύο μεταγραφές μέσων) και προφανώς να υπάρξουν αγωνιστικά οφέλη. Χθες, μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συνεχόμενες συναντήσεις με τους συνεργάτες του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκαν τα μεταγραφικά, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να είπε σε όλους τόνους ότι «δεν θα χαρίσουμε το πρωτάθλημα».

Εξαιρετική περίπτωση είναι ο μεσοεπιθετικός της Μπλάκμπερν Μάουρο Φορμίκα, για τον οποίο τα ΜΜΕ στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί για τον δανεισμό του!

Παίζει πάντα το όνομα του μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα Ενσο Πέρες, ενώ στον Πειραιά δεν διαψεύδεται ότι ρίχνουν… ματιές στον Λεονάρντο και περιμένουν τις εξελίξεις. Για τη θέση του γκολκίπερ φαβορί παραμένει ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ήταν στην Αθήνα για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.

Το κλίμα ήταν βαρύ στου Ρέντη και ο Βαλβέρδε προσπάθησε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τίποτα δεν τελείωσε. Μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο αρκεί να δουλέψουμε περισσότερο. Θέλω νίκες σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος». Μοναδική ευχάριστη νότα η επιστροφή του Φέισα, ο οποίος ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα.

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα