Περιπολικά για… απόσυρση!

Καταδιώξεις με περιπολικά-σακαράκες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο τους ένστολους όσο και τους πολίτες -οδηγούς και πεζούς- εξακολουθούν να κάνουν οι αστυνομικοί ανά τη χώρα, λόγω της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων τους. Ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης των οχημάτων είναι δύο περιστατικά που καταγράφηκαν προ ημερών στο Αγρίνιο. Στο πρώτο «ατύχημα» οι μπροστινοί τροχοί εν κινήσει περιπολικού αποκολλήθηκαν (!), ενώ στη δεύτερη περίπτωση το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ., εν ώρα καταδίωξης, «έμεινε» από μηχανική βλάβη και ο αστυνομικός αναγκάστηκε να κάνει… οτοστόπ!

Οπως αναφέρει στη σχετική καταγγελία της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, το πρώτο σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα το ξημέρωμα της 18ης Ιανουαρίου, μέσα στην πόλη του Αγρινίου και από θαύμα δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός. Συγκεκριμένα αυτοκίνητο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που περιπολούσε παρουσίασε βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης με αποτέλεσμα να αποσπαστούν οι μπροστινοί του τροχοί! Το όχημα ακολούθησε τρελή πορεία και ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου λίγο πριν από τον φωτεινό σηματοδότη.

Το δεύτερο «απρόοπτο» έγινε το πρωί της 19ης Ιανουαρίου. Περιπολικό το οποίο είχε λάβει εντολή και καταδίωκε αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων ξαφνικά ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη. Προκειμένου να συνδράμει τους συναδέλφους του στην καταδίωξη, ο συνοδηγός αστυνομικός αναγκάστηκε να κάνει οτοστόπ σε Ι.Χ.

Στην επιστολή της προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας ζητά να διενεργηθούν κατεπειγόντως έλεγχοι σε όλα τα οχήματα της Αστυνομίας, «ώστε να ακινητοποιηθούν άμεσα τυχόν ακατάλληλα για κυκλοφορία οχήματα» και «να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα». Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή-δέμα τους έχουν… επισυνάψει και τμήματα από τα χαλασμένα εξαρτήματα των δύο περιπολικών.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα