Η μελωδία της ευτυχίας ηχούσε στην πτήση της επιστροφής της αποστολής του Ολυμπιακού από την παγωμένη Μόσχα, μετά το «διπλό» πρόκρισης επί της Ρούμπιν Καζάν, ενώ την ίδια στιγμή ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθούσε να κρατήσει τα… λουριά.
«Η νίκη ήταν σημαντική, αλλά ακόμη μας περιμένουν 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» ήταν τα λόγια του Βάσκου τεχνικού, που γνώρισε την αποθέωση, όπως και οι παίκτες, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από περίπου 100 οπαδούς, ξημερώματα Τετάρτης! Μακρόσυρτο χειροκρότημα εισέπραξε ο Ολοφ Μέλμπεργκ από τους «ερυθρολεύκους»… Δικαιολογημένα, αφού η περιπέτεια της υγείας του (μετά το χτύπημα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας) ανησύχησε τους πάντες, ενώ και στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σουηδίας τηλεφωνούσαν σε παράγοντες του Ολυμπιακού για να πληροφορηθούν νέα. Ο Μέλμπεργκ, που υπέστη ελαφριά διάσειση, για άλλη μία φορά αποδείχθηκε… βράχος και μάλιστα εκτιμάται ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο.
«Ο Μέλμπεργκ αισθάνεται καλά και ασφαλής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας Λέιφ Σβερντ. Την ίδια στιγμή, ο ήρωας του «Λουζνίκι» Ρόι Κάρολ έλεγε για το πέναλτι που έπιασε στο 74′: «Απλά έκανα τη δουλειά μου». «Και δεν ήταν μόνο δική μου δουλειά η νίκη, καλά έπαιξαν όλοι οι συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ» πρόσθεσε ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ στο σάιτ της UEFA, ενώ ο Καζίμ έγραψε στο twitter του ότι «πετύχαμε μεγάλη νίκη σε συνθήκες… Ανταρκτικής».
Ο Βαλβέρδε άρχισε ήδη να σκέφτεται το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο για τη Σούπερ Λίγκα και τη ρεβάνς με τη Ρούμπιν. Σήμερα αναμένεται να μιλήσει πάλι στους «ερυθρολεύκους», ενώ για την αναμέτρηση με τους Ρώσους ετοιμάζει για δεύτερο γκολκίπερ τον Ιβάν Μπάμποβιτς. Ο Μέγερι είναι τιμωρημένος, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε, ο Δασκαλάκης δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να… προσθέσουν στο ρόστερ μόνο ποδοσφαιριστή από της Ακαδημίες.
Αντίδραση
Ταυτόχρονα, στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης χθες επικρατούσε εκνευρισμός για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας Κώστα Καραπαππά τόνισαν: «Ναρκοθετεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γερουλάνος δείχνει μια τρομακτική εμμονή, στα όρια της σχιζοφρένειας. Η στάση του είναι παρανοϊκή και ύποπτη. Η κυβέρνηση με τη στάση της βάζει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής στις διεθνείς διοργανώσεις, αφού η UEFA απειλεί με αποκλεισμό την ΕΠΟ σε περίπτωση κρατικής παρέμβασης. Δεν μπορεί να λέει ο υπουργός πως η ΕΠΟ είναι άντρο ασυδοσίας και να μην αντιδρά η ομοσπονδία. Δεν πρέπει να ερωτηθεί; Αλλά από ποιον να ερωτηθεί; Μας κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει αντίδραση από την ΕΠΟ. Αν ο κ. Πιλάβιος φοβάται, ας πάρει σκύλο ή ας παραιτηθεί».
* Σύμφωνα με κύκλους μάνατζερ, η Μαρσέιγ εκτός από τον Τζεμπούρ… τσεκάρει ξανά και τον Τοροσίδη.
Ηλίας Ζυματούρας