Ξεκαθάρισμα από Τζίγγερ

Η πίεση του χρόνου, εν όψει της απολογίας της αντιπροσωπίας του Παναθηναϊκού αύριο στην UEFA, για τις οφειλές του περασμένου χρόνου, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις-φούσκες από τον Βλάση Τσάκα, ο οποίος υποσχέθηκε νέο επενδυτή, το όνομα του οποίου δεν γνωρίζει κανείς, οδήγησαν ξανά μερίδα των ΜΜΕ στην κριτική προς την ιδιοκτησία, υποχρεώνοντας την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είναι ΕΣΡ για να απαγορεύει στα ΜΜΕ να δίνουν τον λόγο στον Τσάκα, και να λέει σε κάθε δημοσιογράφο τι να κάνει και τι όχι. Ο ίδιος, από την πλευρά του, μόνο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει γεγονότα μπορεί».

Επιπλέον τονίζεται ξανά ότι ο ιδιοκτήτης έχει αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και ότι όλα όσα λέγονται δεν ευσταθούν. Αναρωτιέται μάλιστα αν ο λόγος που δεν παίρνει κάποιος τις δωρεάν μετοχές είναι επειδή κάθε χρόνο θα πρέπει να βάζει χρήματα. «Οπως είχαν (οι μετοχές) κάθε χρόνο κόστος και για τον ίδιο τον Βαρδινογιάννη, άλλοτε μεγαλύτερο και άλλοτε μικρότερο. Αλλοτε με επιτυχίες και άλλοτε με αποτυχίες, είτε στις καλές είτε στις κακές εποχές» ειπώθηκε από τους στενούς συνεργάτες του Τζίγγερ.

Τονίζεται για μία φορά ακόμα ότι, αν κάποιος θέλει τον Παναθηναϊκό, πρέπει να καταβάλει 15.000.000 ευρώ στην ομάδα (όχι στον ίδιο). Αν πρόκειται για επιφανή Ελληνα επιχειρηματία, οι μετοχές δίνονται δωρεάν. «Αν υπάρχει λόγος που δεν παίρνει κάποιος τις μετοχές, δεν μπορεί να το απαντήσει ο Τζίγγερ» αναφέρθηκε, ξεκαθαρίζοντας και πάλι ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην επόμενη μέρα, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποχωρήσει οριστικά από τον σύλλογο.

Οι ώρες πάντως μετρούν αντίστροφα για την απολογία στην UEFA για τις οφειλές των 2.500.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάτι στα χέρια του Δημήτρη Γόντικα, που θα του επιτρέψει να αποφύγει την προειδοποιητική «καμπάνα». Μόνη λύση είναι το δάνειο, με εγγυητή τον Αδαμάντιο Πολέμη, για να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, και στην ΠΑΕ περιμένουν σήμερα την οριστική απάντηση από τράπεζα.

 

Ο Τσάκας

Εν τω μεταξύ ο Βλάσης Τσάκας δεν αποδείχτηκε και πάλι συνεπής στις δεσμεύσεις του για κατάθεση πρότασης από τους Σαουδάραβες, καθώς ζήτησε αναβολή 48 ωρών. Το περιβάλλον του έδωσε στη δημοσιότητα ένα όνομα, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος του fund, του σεΐχη Αμπντουλαζίζ αλ Χαγκάγκ, που ασχολείται με real estate.

Στη διάψευση για το ενδιαφέρον του να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό προχώρησε ο επιχειρηματίας Τίτος Βασιλόπουλος. Οι μέτοχοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους στη γενική συνέλευση της 9ης Μαρτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Βγενόπουλος έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει με το ποσοστό του (1.900.00 ευρώ).

Στις 21 Μαρτίου θα γίνουν εκλογές στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η δραματική οικονομική κατάσταση οδήγησε στο χτεσινό συμβούλιο στην παραίτηση της διοίκησης που το Πρωτοδικείο είχε ορίσει και στην άμεση προσφυγή σε εκλογές, ώστε με εκλεγμένη διοίκηση να προσπαθήσει να βγει από το αδιέξοδο.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα