Μιλτιάδης πάλι κατά δικαστών, δικηγόρων

Αντίθετος στις κινητοποιήσεις δικαστών και δικηγόρων δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι με την προχθεσινή συμφωνία στο Eurogroup η Ελλάδα γλίτωσε τη χρεοκοπία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς για την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, σημείωσε: «Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε».

Οσον αφορά την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι στις 29 Φεβρουαρίου στην οποία έχουν προχωρήσει οι δικηγόροι όλης της χώρας, ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε: «Δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής. Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα κι αυτό θα ήταν αυτοκτονικό».

Επιπλέον, για τη συμφωνία στο Eurogroup ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Με τη συμφωνία αυτή η χώρα τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα