Με φερετζέ το συμβούλιο της Ευρώπης στη Ρόδο!

Με μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ρόδο και στην Κω, το μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδιο για την έκθεση συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Αντρέα Γκρος, με προκλητικές δηλώσεις έκανε λόγο για την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στα δυο νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Η άποψη αυτή του Ελβετού βουλευτή ταυτίζεται πλήρως με τις επιδιώξεις της Αγκυρας να «βαπτίσει» τη μικρή μουσουλμανική μειονότητα που ζει στα δυο νησιά «τουρκική», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Την ίδια ώρα ο προβληματισμός αυξάνεται από το γεγονός ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γκρος, έχοντας δίπλα του την Τουρκάλα βουλευτή, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της Τουρκίας στο Συμβούλιο Μερσονάλ Μεχμετζάν, και τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Ρόδο Αϊντέν Ντουρούς, παρών ήταν και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος, αν και πριν από περίπου τρία χρόνια κουνούσε το δάχτυλο στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, δεν τόλμησε να διακόψει τον κ. Γκρος και να τον διορθώσει για την ύψιστη απρέπεια που διέπραξε.

«Είμαστε στη Ρόδο ως εκπρόσωποι της Μόνιμης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποθέσεις που αφορούν τις τουρκικές μειονότητες στη Ρόδο και την Κω. Επιστρέψαμε και πάλι στη Ρόδο έπειτα από την επίσκεψη που κάναμε πριν από μερικά χρόνια, γιατί οι συνάδελφοί μας οι Τούρκοι μάς είπαν ότι έπρεπε να κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για να βελτιώσουμε τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ στα νησιά της Δωδεκανήσου και αφορούν την τουρκική μειονότητα» τόνισε ο κ. Γκρος. Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο παλαιός φίλος μου κ. Γκρος βρίσκεται στη Ρόδο», τονίζοντας παράλληλα ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που τον συνοδεύει η κυρία Μεχμετζάν».

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, πάντως, έκαναν λόγο για λάθος κίνηση που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, καθώς όλοι θα πρέπει να σέβονται τις ευαισθησίες της τοπικής κοινωνίας και να μην παρασύρονται από τα παιχνίδια της Τουρκίας.

 

Ο ρόλος του Μάντατζη

Υπενθυμίζεται ότι η «δημοκρατία» με πρώτο θέμα είχε αποκαλύψει τα σχέδια των Τούρκων για την ύπαρξη δήθεν τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και την Κω. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας εμφανίζεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 29 Αυγούστου του 2011, μιλώντας σε εκδήλωση νεολαίων μουσουλμάνων της Ξάνθης, την οποία χρηματοδότησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μεμέ, αφού μετέφερε «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου», αναφέρθηκε σε ταξίδι του την επόμενη ημέρα στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα σε Ρόδο και Κω «γιατί εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω»!

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα