Κοινή δράση από τους δικαστικούς των «μνημονιόπληκτων» χωρών

Κοινό μέτωπο δράσης με τις όμορες δικαστικές ενώσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πλήττονται από τις πολιτικές του Μνημονίου επιχειρεί να δημιουργήσει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε αυτό το πλαίσιο η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας θα ηγηθεί κοινής προσπάθειας των δικαστικών ενώσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε μνημονιακές πολιτικές και συγκεκριμένα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Κύπρου, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή στάση απέναντι στα προβλήματα εφαρμογής αυτών των πολιτικών (είτε αφορούν οικονομικά είτε θεσμικά ζητήματα).

Μεταξύ των αδελφών δικαστικών ενώσεων έχει ήδη αναπτυχθεί αλληλογραφία, ενώ έχουν υπάρξει και τηλεφωνικές επικοινωνίες. Σκοπός της κοινής δράσης των δικαστικών ενώσεων των χωρών που πλήττονται από τις πολιτικές του Μνημονίου είναι να επιδιώξουν τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης στην επικείμενη συνάντηση των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Δικαστικών Ενώσεων στο Αμστερνταμ, καθώς και την ευμενή τοποθέτηση της Διεθνούς Ενωσης Δικαστών. Επιπλέον, υπάρχει ήδη πρόθεση προσκλήσεως από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων των λοιπών ευρωπαϊκών ενώσεων στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησής του στην Ελλάδα θα είναι να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές θέσεις, σε συντονισμό με ανάλογες ενέργειες άλλων φορέων, όπως είναι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λπ.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα