Οι αποκαλύψεις από τον Ζησιάδη και η συμφωνία που «κόλλησε»

Πριν από μερικούς μήνες με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποδοκίμαζε με απαξιωτικό ύφος τις καταγγελίες του ομογενούς βουλευτή της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδη ότι Ελληνες πολιτικοί έχουν αδήλωτους λογαριασμούς στην χώρα του. Επίσης διαβεβαίωνε ότι η διακρατική συμφωνία με την Ελβετία θα προχωρήσει και ότι η έρευνα που διεξαγόταν στο εξωτερικό θα απέφερε καρπούς. Φυσικά δεν συνέβη τίποτα από τα δύο. Ο ίδιος στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γνωστοποίησε το ναυάγιο ουσιαστικά της πρωτοβουλίας που είχε διαφημίσει ο ίδιος για διακρατική συμφωνία με την Ελβετία, παρότι αργότερα κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με επιχείρημα αντίστοιχες συμφωνίες με τη Γερμανία και την Αγγλία. Προσκρούει -έλεγαν- σε αντιδράσεις από την Κομισιόν, εξηγώντας ότι η Ε.Ε. προωθεί μια συνολική συμφωνία με την Ελβετία, ώστε να ελεγχθούν οι καταθέσεις όλων των πολιτών κρατών-μελών της στην Ελβετία.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ιωσήφ Ζησιάδης σε συνέντευξή του στο MEGA είχε στηλιτεύσει το γεγονός ότι, ενώ η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις της χώρας μας δεν έκαναν τίποτα για να προχωρήσει. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι «η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ, έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντά τους δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί».

Αμέσως μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο Ελβετός βουλευτής εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής. Ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε εκπλαγεί από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν προς το πρόσωπό του. Ενοχλημένος ήταν μαζί του και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, όπως είχε πει ο κ. Ζησιάδης στην «κυριακάτικη δημοκρατία»: «Ενοχλήθηκε διότι αναρωτήθηκα μήπως Ελληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία και γι’ αυτό δεν προχωρεί η ελληνική Βουλή σε συμφωνία με την Ελβετία για περιπτώσεις φορολογικής απάτης, την οποία μάλιστα επιδιώκει η ίδια η Ελβετία από το 2005. Μήπως κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν και υποκρίνονται;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα